Hlavní obsah

Šeptanda v Realu: Mourinho musí získat double, jinak poletí

Trenér fotbalového Realu Madrid Jose Mourinho má nůž na krku. Pokud nevyhraje Ligu mistrů i domácí soutěž, končí, šušká se ve španělské metropoli. Trpělivost s portugalským bouřlivákem prý došla klubovému prezidentovi Florentinu Perezovi, jemuž vadí nepřetržité kontroverze s novináři, soupeři i rozhodčími. Jen triumfy by Perezovi znesnadnily dát Mourinhovi padáka.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Trenér Realu Jose Mourinho: zůstane, nebo skončí?

Článek

Britský list The Sun citoval klubový zdroj, podle něhož si Mourinho permanentními roztržkami podřezává větev. „Není to otázka výsledků, ale image celého klubu. Nikdo nepochybuje, že Mourinho je skvělý kouč, ale je ve stále obtížnější situaci. Perez ho přivedl, aby s Realem vítězil. Pokud se mu to podaří, bude vše zapomenuto, pokud ne, půjde pryč,“ spekuluje v deníku insider ze San Bernabeu.

Mourinho už v Madridu zdaleka nemá tak pevnou pozici, jak by si představoval. Často je pod palbou kritiky, naposledy na něj někteří fanoušci bučeli při utkání posledního kola La Ligy s Bilbaem navzdory vítězství 4:1.

Krátce předtím španělská média uvedla, že se kouč po domácí pohárové porážce s Barcelonou pohádal s hvězdami týmu Sergiem Ramosem či Ikerem Casillasem. Podle španělských žurnalistů je samotný Mourinho v Madridu nešťastný a připouští, že skončí. „Nevím, jestli Real ještě v příští sezóně povedu,“ řekl.

Reklama

Související témata: