Hlavní obsah

Real Madrid i Barcelona vyhrály, Real stále vede o sedm bodů

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid pokračují v honbě za španělským titulem. V sobotním 22. kole zvítězili 1:0 na hřišti Getafe a drží sedmibodový náskok před druhou Barcelonou. Ta zvítězila 2:1 nad San Sebastianem. Real si připsal šestnáctou výhru z posledních 17 zápasů, když podlehl právě jen Barceloně.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid mají důvod k radosti, španělskou ligu stále vedou o 7 bodů.

Článek

Realu tentokráte stačil jediný gól. Postaral se o něj stoper Sergio Ramos, který si v 18. minutě naběhl na rohový kop Mesuta Özila a přesnou hlavičkou trefil horní roh branky. Další šance Real nevyužil, ale stačilo mu to, jelikož Getafe si nevypracovalo žádnou velkou šanci na vyrovnání.

Barcelona nastoupila bez několika opor včetně tvůrce hry Xaviho. Poprvé v základní sestavě se tak objevil dvacetiletý útočník Cristian Tello. A byl to právě on, kdo si v 9. minutě naběhl od levé postraní čáry za obranu na přihrávku Lionela Messiho a poprvé se v barcelonském dresu zapsal mezi střelce.

San Sebastian se poté snažil o vyrovnání, ale čtvrthodiny před koncem výhru potvrdil Messi. Hosté už jen snížili zásluhou Carlose Vely. Barcelona tak doma neprohrála už 29 ligových zápasů, když naposledy podlehla v září 2010 Alicante.

Levante po skvělém startu do sezóny a průběžném vedení dál marně hledá ztracenou formu. Dnes doma pouze remizovalo 1:1 se Santanderem a na výhru čeká už šest kol.

Tým Levante i přes porážku udržel čtvrté místo v tabulce, jeho nejbližší pronásledovatelé Bilbao a Espaňol Barcelona si ve vzájemném zápase rozdělili po bodu za remízu 3:3. Za hosty se po týdnu opět trefil syn bývalého kouče slovenské reprezentace Vladimír Weiss mladší.

Španělsko - 22. kolo
Levante - Santander 1:1 (23. Koné - 61. Arana)
Bilbao - Espaňol Barcelona 3:3 (26. De Marcos, 58. Llorente, 65. Martínez - 33. Romaric, 48. Weiss, 90.+1 Albín)
Mallorca - Betis Sevilla 1:0 (24. Castro)
Getafe - Real Madrid 0:1 (18. Ramos)
FC Barcelona - San Sebastian 2:1 (9. Tello, 72. Messi - 74. Vela)

Reklama

Související témata: