Hlavní obsah

Bilbao ukončilo tažení třetiligového Mirandésu a bude hrát o španělský pohár

BILBAO

Athletic Bilbao rázně ukončil tažení fotbalistů třetiligového Mirandésu Španělským pohárem a může se těšit na finále buď s Barcelonou, nebo Valencií. Semifinálovou odvetu Bilbao vyhrálo 6:2 a s celkovým skóre 8:3 se probojovalo po třech letech do finále Copa del Rey. V roce 2009 v boji o trofej podlehlo Barceloně 1:4, v dlouhé historii datující se od roku 1902 získalo pohár třiadvacetkrát.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Hráči Bilbaa se radují z postupu do finále španělského poháru.

Článek

"Je mi jedno, s kým se utkáme ve finále, pokud vyhrajeme. S Barcou máme špatnou zkušenost, ale dáme do toho všechno, co je v našich silách," prohlásil Fernando Llorente, který úterní postup podpořil dvěma góly. O výhře Bilbaa nebylo pochyb už po 22 minutách, kdy vedlo 3:0.

Mirandés na cestě do semifinále vyřadil tři prvoligové soky Villarreal, Santander i Espaňol. Další senzaci už nedotáhl. "Byla to nezapomenutelná zkušenost, všichni si to budeme pamatovat do konce života. Teď potřebujeme vyhrát ligu a postoupit," řekl kapitán Pablo Infante.

Barcelona přivítá Valencii na Nou Campu dnes od 21:00, první zápas skončil remízou 1:1. Pohárové finále bude hostit 25. května Madrid.

Španělský fotbalový pohár - semifinále, odveta:
Bilbao - Mirandés (III.) 6:2 (72. a 75. Llorente, 11. Muniain, 14. Susaeta, 22. Aurtenetxe, 88. vlastní César - 57. a 86. Blanco). První zápas 2:1, postoupilo Bilbao.

Reklama

Související témata: