Hlavní obsah

Barcelona nečekaně prohrála a dala šanci Realu zvýšit vedení

Fotbalisté Barcelony ve 23. kole španělské ligy prohráli 2:3 na hřišti Pamplony a znovu se tak vzdálili obhajobě titulu. Na vedoucí Real Madrid ztrácejí sedm bodů a lídr má ještě nedělní utkání s Levante k dobru.

Foto: Felix Ordonez , Reuters

Lionel Messi z Barcelony v obklíčení hráčů Osasuny

Článek

Barcelona selhala hlavně v obraně. Více než dva góly v lize inkasovala naposledy v květnu 2009 od Villarrealu (3:3), dnes ale dala útočníkům Pamplony hodně prostoru.

Jako první zaváhal Piqué, který už v 5. minutě zapomněl na Lekiče a srbský útočník po přihrávce Garcíi nezaváhal. A byl to znovu Lekič, kdo se ve 22. minutě ocitl zcela sám na malém vápně a pohodlně uklidil střílený centr do branky.

Barcelona, která šetřila své opory v záloze na zápas Ligy mistrů, se probrala až po změně stran a po centru Cuency snížil Sánchez. Jenže o chvíli později přišel další střílený centr do vápna Barcelony a García byl na přední tyči dříve než obránci a propálil gólmana Valdése.

Hosté už stihli jen snížil zásluhou dvacetiletého útočníka Tella, který ve svém třetím ligovém startu za Barcelonu zaznamenal druhý gól.

Španělská fotbalová liga - 23. kolo:
Santander - Atlético Madrid 0:0, Pamplona - FC Barcelona 3:2 (5. a 22. Lekič, 56. R. García - 51. Sánchez, 73. Tello), Betis Sevilla - Bilbao 2:1 (10. Castro, 90.+1 Nelson - 23. Martínez).

Reklama

Související témata: