Hlavní obsah

VIDEO: O korunovaci Realu mluví jen ti, kteří nám titul nepřejí, tvrdí Mourinho

MADRID

Hegemonie fotbalové Barcelony končí. Ve španělské lize zřejmě určitě, protože je málo pravděpodobné, že by dokázala desetibodové manko na vedoucí Real Madrid ve zbývajících šestnácti kolech zlikvidovat. V Osasuně si o víkendu podřízla větev, neboť prohra 2:3 ji prakticky připravila o naději, že by ke třem titulům v řadě přidala čtvrtý. „Nesmysl, stát se může ještě mnohé. Už proto, že musíme získat ještě 39 bodů, abychom mohli o titulu mluvit,“ odráží všechny podobné spekulace trenér madridského „bílého baletu“ José Mourinho.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Trenér Realu Madrid José Mourinho (uprostřed) se raduje s útočníkem Ronaldem z gólu.

Článek
Fotogalerie

Real vs Levante

Předpověď mu vychází. Slíbil, že v druhém roce svého působení nad San Bernabeu mistrovský titul s Realem získá a prognózu začíná naplňovat. Zvláště po nedělní výhře 4:2 nad čtvrtým Levante je Mourinho svému cíli zase blíž, neboť jeho Real vede španělskou ligu už s desetibodovým náskokem před Barcelonou a za Pyrenejemi ho už pomalu mistrem korunovali.

Bude to ještě hodně těžké, ví kouč

„Čeká nás ještě spousta zápasů o ještě větší počet bodů. Proto svým hráčům neustále opakuji, že o korunovaci Realu mluví jen ti, kteří na nás chtějí vyvíjet tlak, abychom titul nakonec nezískali,“ vidí Mourinho kolem sebe stále spoustu nepřejících.

„Budeme hrát proti těm, kteří se chtějí vyhnout sestupu, stejně jako proti těm, jimž půjde o účast v pohárové Evropě. Právě proto to budou ve zbývajících šestnácti kolech moc těžké zápasy.“

I nedělní střetnutí se čtvrtým Lavente bylo pro Real těžké. Zvláště, když už po pěti minutách po trefě Cabrala prohrával. „Nebyl to šťastný začátek, jasně že jsme z něho byli nervózní, ale rychle jsme dokázali zareagovat a jeho průběh změnit,“ glosoval duel bohatý na branky Cristiano Ronaldo, jenž se blýskl hattrickem, jímž se dostal mezi kanonýry španělské ligy o čtyři branky před barcelonského Messiho. I on ostatně opakoval slova svého portugalského krajana na trenérské lavičce Realu Mourinha, že na cestě za titulem čeká jeho tým ještě dlouhá cesta. „Hrajeme dobře, ale musíme takto pokračovat dál. Já i celé naše mužstvo, protože mé góly jsou výsledkem jeho práce.“

Mou: Potřebujeme ještě 39 bodů

Trenér Mourinho má pochopitelně prokalkulováno, jak s Realem dosáhnout na dvaatřicátý titul v klubové historii. „Potřebujeme ještě devětatřicet bodů, což předpokládá třináct vítězství. A to je hodně,“ odmítl spekulace, že La Liga už je rozhodnutá a na San Bernabeu se může po tři roky trvající mistrovské nadvládě slavit titul. Chvála na ofenzivní fotbal a spoustu gólů, které jeho mužstvo střílí, však dělala Mourinhovi tentokrát očividně dobře. Vždyť Real nasázel v této sezóně soupeřům už 75 branek, tedy o rovný tucet víc, než druhá Barcelona. „Fanoušci nechtějí vidět jen to, jak držíme míč, chtějí vidět fotbal a góly. Jenže pokud máme vyhrát ligu, nepomůže nám sebelepší skóre či průměr branek na zápas. Musíme mít prostě víc bodů než Barcelona,“ přidával pragmaticky.

Reklama

Související témata: