Hlavní obsah

Real bez potíží porazil Santander a vede ligu o 13 bodů

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid ve španělské lize bez problémů porazili Racing Santander 4:0 a na vrcholu tabulky mají ve 24. kole soutěže třináctibodový náskok před Barcelonou. Ta má však k dobru nedělní utkání s Valencií.

Foto: Juan Medina, Reuters

Karim Benzema z Realu Madrid se trefil dvakrát do sítě Santanderu.

Článek

Real proti soupeři ze sestupové 18. příčky na gól čekal jen do šesté minuty, již 28. ligovou branku si připsal Cristiano Ronaldo. Portugalec má v čele střelecké tabulky už pětigólový náskok před Lionelem Messim z Barcelony. Po vyloučení hostujícího obránce Dominga Cismy za dvojí hraní rukou oslavil San Bernabéu v nastavení první půle branku Karima Benzemy.

Stejný počet branek přidal "Bílý balet" i po přestávce. Parádním třetím gólem ozdobil svůj první start v novém roce Argentinec Ángel di María a skóre uzavřel znovu Francouz Benzema. Real zaznamenal 20 vítězství ve 23 zápasech.

Espaňol Barcelona ztratil náskok na hřišti Getafe, přesto se v tabulce posunul na čtvrté místo. Vedení katalánského týmu trvalo jen čtyři minuty, na gól střídajícího Álvara Vázqueze odpověděl v 70. minutě z pokutového kopu Miku.

Španělská fotbalová liga - 24. kolo:
Getafe - Espaňol Barcelona 1:1 (70. Miku z pen. - 66. Vázquez)
Real Madrid - Santander 4:0 (45.+1 a 89. Benzema, 6. Ronaldo, 73. Di María)

Reklama

Související témata: