Hlavní obsah

Teplice začaly trénovat s Gabrielem

TEPLICE

Fotbalový obránce Kaiserslauternu Petr Gabriel zahájil zimní přípravu s Teplicemi a vedení severočeského klubu už začalo jednat o jeho hostování na Stínadlech. Informaci potvrdil teplický ředitel František Hrdlička.

Foto: Internet

Petr Gabriel

Článek

Hrdlička přiznal jednání s Gabrielem v průběhu minulého týdne, ale čekal na vyjádření trenéra Františka Straky, který se vrátil z dovolené až o víkendu. "Trenér řekl, že by ho rád v týmu měl, a tak jsme vstoupili s Kaiserslauternem do jednání. Německý klub dal mezitím Gabrielovi souhlas k přípravě s naším celkem," vysvětlil Hrdlička.

Bývalý reprezentant odešel do Německa v létě roku 2000 spolu s Vratislavem Lokvencem ze Sparty Praha, ovšem v novém působišti měl smůlu na opakovaná zranění, a také proto se během podzimu nedostal takřka na hřiště. Klub mu proto naznačil, že by uvítal jeho hostování někde, kde by se mohl kvalitně rozehrát a fotbalista s tím souhlasil.

Půlka do posilovny, půlka do nemocnice

Fotbalisté Teplic zahájili přípravu na jarní sezonu jako poslední tým nejvyšší soutěže. Trenér František Straka rozdělil na první dva dny 26 hráčů na dvě poloviny.

První část hráčů včetně Gabriela podstoupila půlhodinku v posilovně a čtyřicetiminutový výběh. Druhá skupina zamířila do pražské nemocnici ve Střešovicích, kde se podrobila testům aktuální fyzické připravenosti. V úterý si obě poloviny program vymění a na společném tréninku se všichni hráči sejdou až ve středu, kdy vyrazí na čtyři dny do Františkových Lázní.

S týmem se budou připravovat i Martin Sigmund, Vlastimil Ryška a Emil Rilke, vracející se z hostování na farmě v Chomutově, kam byl naopak odeslán Chorvat Damir Grlič. Do přípravy se zapojil také talentovaný odchovanec Marián Geňo.

Na tréninku chyběli dlouhodobě zranění Tomáš Kukol (křížové vazy) a Radek Divecký, kterého čeká operace nohy. V kádru už není Miroslav Jirka, který odjede na testy v jednom řeckém klubu, nové angažmá si shání i Zdenko Frťala.

Reklama