Hlavní obsah

Guardiola se vysmál řečem, že míří do Chelsea

Trenér fotbalové Barcelony Pep Guardiola se vysmál četným spekulacím, podle nichž míří do Chelsea, kde musel předčasně skončit Andre Villas-Boas. Jednačtyřicetiletý kouč je přitom horkým favoritem bookmakerů, v kurzu jsou ale také někdejší trenér Blues Jose Mourinho či Rafa Benitez, jenž už na ostrovech působil v barvách Liverpoolu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Barcelony Pep Guardiola s trofejí pro vítěze Ligy mistrů. Zkusí nyní štěstí jinde?

Článek

Okolo Guardioly je velký rozruch. S Barcelonou prožil několik úchvatných let, během nichž sbíral trofeje prakticky jako na běžícím páse, nyní ale dlouho váhá s podpisem nové smlouvy na Nou Campu. I proto se vyrojily pochybnosti, zda má vůbec v plánu zůstat v katalánské metropoli a zda nehledá výzvu v jiném velkoklubu.

Ať už je to jakkoliv, Guardiola se rozhodl veškeré úvahy poněkud utlumit. Na dotaz, zda je v kontaktu s Chelsea, sarkasticky odvětil: „Jasně, mluvím s nimi každý den...“ Pak už pokračoval v o poznání mírnějším tónu: „Villas-Boas je vynikající kouč, ale trenéři nejsou hodnoceni na základě svých schopností, nýbrž výsledků. Nebudu komentovat důvody jeho neúspěchu.“

Villas-Boas se musel poroučet z lavičky Chelsea v neděli, do konce sezóny jej nahradil dosavadní asistent Roberto Di Matteo, pod nímž si londýnský klub připsal první výhru, když v úterý porazil v osmifinále FA Cupu druholigový Birmingham.

Reklama

Související témata: