Hlavní obsah

Mourinho v Realu zůstane. A já také, šokoval před odvetou s Rusy Ronaldo

Madrid

Charismatický, ale zároveň i nesmírně kontroverzní portugalský kouč José Mourinho nejspíše v Realu Madrid zůstane. A to bez ohledu na to, zda letošní ročník Champions League s „bílým baletem“ vyhraje či nikoli. „Povede nás i nadále,“ uletělo krajanovi Mourinha a největší hvězdě Realu Cristiano Ronaldovi na tiskové konferenci před středečním osmifinálovou odvetou Ligy mistrů s CSKA Moskva (živě dnes od 20:25 na Nova Sport).

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Trenér Realu Madrid José Mourinho (uprostřed) se raduje s Ronaldem z gólu

Článek

Jediná Ronaldova věta zastínila celou odvetu. Ve Španělsku se teď pomalu nemluví a nepíše o ničem jiném, než že „Mou" na San Bernabeu možná zůstane. Zvláště, když si novináři povšimli, že portugalský kouč údajně Ronaldovi přikývl.

A to se přitom v posledních měsících a týdnech vehementně spekulovalo o jeho návratu na ostrovy. A když ruský majitel Chelsea Roman Abramovič vypoklonkoval ze Stamford Bridge mladého kouč Villas-Boase, mělo se téměř za hotovou věc, že se Mourinho vrátí do Londýna

Všechno ale bude zřejmě jinak... „Bude v Realu pokračovat a povede nás i nadále," prohlásil na tiskové konferenci před odvetou s ruským CSKA Moskva Cristiano Ronaldo, takže žurnalisté zkoprněli a začali otázkami bombardovat i samotného trenéra. Ten se zdárně vykrucoval, ale na přímý dotaz, zda jeho další působení v Realu je podmíněno vítězstvím v Lize mistrů, prohlásil jednoznačně: „Ne!"

I portugalský kanonýr ve službách Realu Ronaldo odmítl spekulace, že by se nechal zlákat k odchodu do Itálie.  Zvláště, když před pár dny Silvio Berlusconi prohlásil, že ho chce zlanařit do Milána.

„Vážím si toho, že pan Berlusconi sní o tom, že by mě přivedl do Milána, ale já jsem v Madridu velice spokojený. Navíc italská liga není soutěží, kterou bych chtěl hrát, i když jsou tam velké kluby a velcí hráči. Samozřejmě že nevím, co se stane v budoucnosti, ale teď jsem v Realu společně s nejlepšími hráči světa. A jediné, co v tuto chvíli chci, je pokračovat v tomto klubu," popřel Ronaldo úvahy o odchodu ze San Bernabeu.

Reklama