Hlavní obsah

Sevilla - Barcelona 0:2Barcelona ztenčila náskok Realu

Fotbalisté Barcelony zdolali v sobotu ve 28. kole španělské ligy Sevillu 2:0 a stáhli náskok prvního Realu na sedm bodů. Madridský tým má ovšem k dobru nedělní utkání s Málagou.

Článek

Barcelona v prvním měření sil se sevillským klubem v říjnu i kvůli neproměněné penaltě z nastavení remizovala 0:0, podobnou ztrátu dnes ale na stadionu Ramóna Pizjuána nedopustila. Bezbrankový stav protrhl už v 18. minutě technickou střelou z přímého kopu záložník Xavi.

Na konečných 2:0 zanedlouho upravil skóre svým typickým obloučkem Lionel Messi a vstřelil 31. branku v probíhajícím ročníku La ligy. Lídr střelecké tabulky Cristiano Ronaldo má na kontě o jeden úspěšný pokus víc.

Naděje poslední Zaragozy na páté vítězství v sezoně trvaly jen dvě minuty. Hélder Postiga pozdním gólem v 86. minutě poslal Real do vedení, nicméně za hosty z Pamplony vzápětí odpověděl Roversio hlavičkou po rohovém kopu a zápas skončil 1:1.

Vlastní gól Iňiga Martíneze ze San Sebastianu daroval Getafe vítězství 1:0. Madridský tým podruhé v řadě naplno bodoval a v tabulce je devátý.

Španělská fotbalová liga - 28. kolo:
Getafe - San Sebastian 1:0 (81. vlastní Martínez), Granada - Gijón 2:1 (3. Martins, 24. Siqueira - 90.+2 Colunga)
Zaragoza - Pamplona 1:1 (86. Postiga - 88. Roversio)
FC Sevilla - FC Barcelona 0:2 (18. Xavi, 25. Messi)
Vallecano - Betis Sevilla (51. Armenteros, 78. Costa, 90.+1 Tamudo)

Reklama

Související témata: