Hlavní obsah

Uzdrav se brzy, Muambo, vzkazovali hráči Realu do Londýna a dodávali kuráž i Abidalovi

Madrid

Zůstal až neskutečně klidný. Jeho Real ztratil ve druhé minutě nastavení vyhraný zápas s Malagou, ale kouč José Mourinho neběsnil, nerozčiloval se, nehledal vinu v rozhodčích, jak u něho bývá zvykem. A to přesto, že po nedělní noční remíze 1:1 se náskok madridského „bílého baletu“ před druhou Barcelonou ztenčil na osm bodů. „Nic se neděje. Vyhráli jsme spoustu utkání v řadě, takže je normální, když přijde remíza nebo prohra,“ bagatelizoval ztracené body.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Fabrice Muamba je po srdeční zástavě odnášen z trávníku na nosítkách.

Článek
Fotogalerie

Na trávník San Bernabeu vyběhli hráči Realu v dresech, na nichž byly vytištěny nápisy vyjadřující podporu záložníkovi anglického Boltonu Fabrice Muambovi, který v sobotním utkání FA Cupu na trávníku Tottenhamu zkolaboval a v kritickém stavu leží v londýnské nemocnici, stejně jako obránci Barcelony Ericu Abidalovi, jenž musí v příštích týdnech podstoupit transplantaci jater.

„Uzdrav se brzy, Mouambo," posílali takto na ostrovy svůj vzkaz Cristiano Ronaldo s polovinou mužstva, zatímco druhá vzkazovala do Katalánska: Podporujeme tě, Abidale.

Hráči Realu nebyli sami, kdo o víkendu na dva zmíněné fotbalisty mysleli. Fotbalisté francouzského Lille, kde Abidal hrával, navlékli před ligovým zápasem s Valenciennes dresy s nápisem: Kuráž, Abi. Dvaatřicetiletý francouzský reprezentant ji bude potřebovat... Před rokem objevili lékaři v jeho játrech zhoubný nádor, Abidal se podrobil operaci a po dvou měsících se do sestavy Barcelony vrátil. Jenže nyní přišli doktoři s tím, že Abidal musí v nejbližších týdnech podstoupit transplantaci jater. Odvahu a kuráž proto bude potřebovat.

Muambův stav je stále kritický

Třiadvacetiletý fotbalista Boltonu Fabrice Muamba, jenž utrpěl infarkt během sobotního čtvrtfinále Anglického poháru na hřišti Tottenhamu, rovněž. Podle krátkého prohlášení vydaného v pondělním dopoledni klubem je stav Muambova srdce sice stabilizovaný, ale stav hráče hospitalizovaného na jednotce intenzivní péče v londýnské nemocnici zůstává dál kritický.

Pod vlivem těchto událostí se ukazuje, jak je honba za body a výhrami na fotbalových trávnících pomíjivá. Možná i proto zůstal kouč Realu José Mourinho po remízové partii s Malagou klidný a nad věcí.

„Nic se nestalo. Vyhráli jsme spoustu zápasů a je přece normální, že po takovéto sérii přijde prohra či remíza. Byl bych kritický, kdyby mé mužstvo nefungovalo, jak by mělo, nebo kdybych postrádal odpovídající přístup, ale k ničemu takovému nedošlo," bagatelizoval „Mou" remízu s Malagou, po níž vede jeho Real španělskou ligu s osmibodovým náskokem před Barcelonou.

Reklama

Související témata: