Hlavní obsah

Barcelona ulovila Neymara! Katalánci zaplatili za Brazilce zálohu

Barcelona

A zdá se být rozhodnuto! Největší brazilský talent Neymar přestupuje do Barcelony. Ale přestupovat bude ještě několik desítek měsíců. Katalánci sice do Brazílie poslali finanční zálohu, útočník však bude v dresu Santosu kopat až do roku 2014.

Foto: ČTK/AP

Neymar oslavuje jednu ze svých branek

Článek

Neymar před nedávnem prohlásil, že v klubu, v němž dřív válel i slavný Pelé, zůstane minimálně do roku 2014, kdy Mekka fotbalu Brazílie hostí světový šampionát. A právě po něm by měl dnes dvacetiletý forvard zamířit do Katalánska. Některé brazilské zdroje však uvádějí i možnost, že by se transfer mohl uskutečnit o rok dříve.

Jak uvedla brazilská rozhlasová stanice Cadena SER, zaplatili Katalánci za Neymara zálohu ve výši 14,5 miliónů eur (355 miliónů korun), celková suma by se měla vyšplhat na 58 miliónů (1,4 miliardy korun).

„Podle důvěrného zdroje už Barca zaplatila Santosu čtvrtinu přestupové částky za Neymara, aby si zabezpečila Neymarovy služby od roku 2014," informovala stanice Cadena SER.

O Neymara usilují už dva roky nejvýznačnější evropské týmy. Prahl po něm Rus Abramovič z Chelsea i šejci z Manchesteru City. Florentino Peréz zase toužil, aby oblékal dres Realu Madrid. Ale jak se zdá, Neymar si vybral posledního vítěze Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: