Hlavní obsah

Van Nistelrooij připustil, že v létě možná ukončí kariéru

Málaga

Nizozemský fotbalový útočník Ruud van Nistelrooij by mohl v létě ukončit kariéru. Pětatřicetiletému hráči Málagy skončí po sezóně smlouva a zatím není rozhodnutý, zda bude na nejvyšší úrovni pokračovat.

Foto: ČTK

Ruud van Nistelrooy uprostřed v dresu Hamburku.

Článek

Zkušený střelec potvrdil, že Málaga bude jeho posledním působištěm, ale s vedením španělského klubu prý ještě o možném prodloužení kontraktu nejednal. "Není lehké se v takhle závažné věci definitivně rozhodnout. Momentálně to vidím padesát na padesát," řekl Van Nistelrooij v rozhovoru s televizní stanicí Sport 1.

Bývalý nizozemský reprezentant hrál od roku 1993 v domácí soutěži za Den Bosch, Heerenveen a PSV Eindhoven, své nejlepší roky pak prožil v dresech Manchesteru United a Realu Madrid. Po dvou ročnících v Hamburku přestoupil loni v létě do Málagy. V ambiciózním celku s katarskými vlastníky však nepotvrdil pověst kanonýra a v dosavadních osmnácti ligových zápasech si připsal jen dva góly.

Van Nistelrooij chce svůj konečný verdikt odložit na duben. "Za pár měsíců mi bude šestatřicet a musím si dobře promyslet, co budu dělat dál," uzavřel rodák z nizozemského Ossu, který odehrál za "Oranjes" sedmdesát utkání a vstřelil pětatřicet branek.

Reklama