Hlavní obsah

Real Madrid vybuduje v emirátech prázdninový komplex za miliardu dolarů

Madrid

Real Madrid vybuduje ve Spojených arabských emirátech prázdninový rezort v ceně jedné miliardy dolarů. Komplex, jehož plány dnes španělský velkoklub zveřejnil, by měl otevřít brány v lednu roku 2015. Vedoucí tým španělské ligy při prezentaci na svém stadionu Bernabeu oznámil, že "Real Madrid Resort Island" vznikne díky podpoře vlády emirátu Rás al-Chajma.

Foto: ČTK/AP

Zleva Zinedine Zidane, Karim Benzema, Sergio Ramos, a trenér Realu José Mourinho (druhý zprava) při prezentaci resortu

Článek

V komplexu budou sportovní zařízení, loděnice, luxusní pětihvězdičkový hotel, zábavní park, klubové muzeum a futuristický desetitisícový stadion s jednou stranou otevřenou směrem k moři.

"Tohle je rozhodující a strategický krok, který upevní naši pozici na Středním Východě a v Asii," uvedl prezident Realu Florentino Pérez při prezentaci, které se zúčastnili mimo jiné jeho poradce Zinédine Zidane, kouč José Mourinho a hráči Sergio Ramos a Iker Casillas.

Real očekává, že do areálu na rozloze 430 000 čtverečních metrů by mohly během jednoho roku přijet až dva milióny návštěvníků. Jen v Asii má údajně slavný klub 300 miliónů fanoušků. "Fotbal je nejpopulárnější sport na světě a Asie je nejrychleji rostoucí sportovní trh," uvedl Louis Armand de Rouge, zodpovědný za projekt.

Reklama

Související témata:
Komplex