Hlavní obsah

VIDEO: Real honí titul. A podívejte se, jaký velkolepý projekt také přichystal

Madrid/Praha

Vytoužený titul se blíží. Real Madrid ho má na dosah. A ve stejné době klub rozjíždí velkolepý byznys, jaký se ve spojení s fotbalem nevidí.

Real postaví komplex za miliardu

 
Článek

Je libo luxusní a stylovou rekreaci? Pro fanoušky, tedy hlavně ty své, nabízí Real pozoruhodnou příležitost k povyražení. Žádný jiný klub takovýto byznys v tak velkých rozměrech ještě nerozjel.

Má jasný název: Real Madrid Resort Island. Uměle vytvořené letovisko ve Spojených arabských emirátech si vyžádá investici jedné miliardy dolarů. Vše je stylové. V barvách a v podobě klubového znaku.

Moře, klubové muzeum a všechny vymoženosti, jaké si lze představit, nabídnou poloostrůvky. I na první hologramovou fotbalovou show má dojít.

„Je to rozhodující a strategický krok, který posílí naše postavení na Středním východě a v Asii vůbec," řekl při prezentaci prezident Realu Florentino Perez.

Chce Real přiblížit celému regionu, otázkou je, jak se vyřeší přístup turistů z Izraele. Samozřejmě to má být lákavé i pro Evropany. Přijedou okukovat i fandové Messiho a spol.?

Klub předpokládá, že resort ročně navštíví více než 1 milión lidí ročně (Disneyland jich přiláká kolem 15 miliónů).

Předpokládané datum otevření: leden 2015. A není důvod tomu nevěřit. Obdobně odvážné projekty mají v těchto končinách zelenou. Co na to konkurenti? Kdypak dojde na Barcelonaland?

Reklama