Hlavní obsah

VIDEO: Ronaldo a Messi přepisovali dalšími góly rekordní zápisy

Dvě největší hvězdy španělské fotbalové ligy Lionel Messi a Cristiano Ronaldo zase přepisovaly historii. Společně, neboť oba mají po devětadvaceti odehraných kolech na kontě 35 branek, čímž o jeden gól překonali loňský rekord Messiho a pět let starý rekord Brazilce Luise Nazaria de Limy známého ve fotbalovém světě pod jménem Ronaldo. Oba přitom mají ještě devět zápasů, aby rekord patřičně vylepšili.

Real Madrid - San Sebastian

 
Článek

Messi, který minulé úterý překonal 234 nastřílenými góly klubový rekord Barcelony, jenž držel do té doby šutér všech šutérů Caesar Rodriguez, se o další korekci statistik postaral v sobotním zápase na Mallorce, kde jeho Barcelona vyhrála 2:0. Božský Argentinec dal první gól, na druhý, který vstřelil Pique, pak nahrával. V letošní sezóně tak má na kontě už 35 branek.

Portugalec Cristiano Ronaldo mu pár hodin poté odpověděl.  Při večerním koncertu na San Bernabeu, během něhož madridský Real rozstřílel Real Sociedad 5:1, se trefil hned dvakrát a pětatřiceti góly se tak Messimu vyrovnal.

Ronaldo se však postaral i o další rekordní zápis do španělských fotbalových statistik, z nichž vymazal legendárního Ference Puskáse. K tomu, aby nastřílel stovku ligových branek, totiž potřeboval jen dvaadevadesát zápasů, zatímco proslulý maďarský kanonýr ve službách Realu Puskas jich v šedesátých letech potřeboval sto pět.

Samozřejmě že ani Messi nesvedl sto ligových gólů dát rychleji, takže tento rekord už Cristianu Ronaldovi asi nikdo nikdy nevezme.

Reklama