Hlavní obsah

VIDEO: Mourinho na Kypru vysekával poklony, ale i o Interu mluvil jako o svém domovu

Nikósie

Samo sebou, že měl pro kyperského protivníka samé komplimenty. Aby ne, když jeho Real vyhrál v Nikosii v první čtvrtfinálové partii Ligy mistrů nad místním Apoelem hladce 3:0 a je už teď v semifinále. A kdyby jen to - urputně bojující mezinárodní squadra z Nikósie na bránu madridského bílého baletu za celých devadesát minut ani jednou nevystřelila, takže José Mourinho byl tentokrát moc dobře naladěn. „Je fantastické, co Apoel dělá a letos v pohárové Evropě dokázal,“ vysekával „Mou“ Kypřanům poklony.

real madrid vs Apoel

 
Článek

Dobře naladěni byli po bezproblémové partii oba trenéři. Srb ve službách Apoelu Jovanovič proto, že konfrontace s jedním ze dvou nejlepších týmů Evropy neskončila pro jeho mezinárodní soubor poskládaný z hráčů šesti  zemí ostudným výpraskem, Mourinho zase proto, že jeho svěřenci v poslední čtvrthodině přece jen tři branky vstřelili a hladce vyhráli.

Tah s Brazilci Mourinhovi vyšel

„Hráli jsme vážně velice dobře, což jen dokazuje, jak velký respekt jsme k Apoelu měli a máme. Pro mě je nejdůležitějším týmem tohoto ročníku Ligy mistrů," vykládal Mou a kvitoval, jak kyperský protivník dlouho a statečně vzdoroval. „V defenzivě byl skvělý. A má velkého týmového ducha," oceňoval vzdor Apoelu, který držel ještě čtvrthodiny před koncem bezgólovou remízu.

Mourinhovi však skvěle vyšel tah s nasazením Brazilců Kaká a Marcela, kteří přišli na trávník v 64. minutě a Real už za deset minut vstřelil i jejich přičiněním první ze tří branek. Kaká totiž předložil Benzemovi přihrávku, kterou už na rozdíl od předchozích spálených šancí musel proměnit.

„Opravdu to byl rozhodující okamžik," přiznal kouč Realu, kolem něhož se na Kypru vynořily nové spekulace o jeho návratu do milánského Interu.

Domů se člověk vrací, reagoval Mou na zájem Interu

Mourinho je kupodivu nepopřel... „Inter je mým domovem a domů se přece člověk vrací," zahrál si na poetu a připustil, že je přístupný jednání. Inter, který dovedl k triumfu v Lize mistrů, totiž prožívá bídnou sezónu. Z Champions League vypadl v osmifinále s Marseille, v Serii A figuruje na osmém místě a do příštího ročníku Ligy mistrů se zřejmě nedostane, kouč Ranieri dostal vyhazov.

„Je mi ho líto. Ale fotbal už je takový... Když se nedaří, mění se trenéři," povzdechl si do kamer Sky Sport.

Apoel si přeje, aby Ligu mistrů vyhrál Real

Kouč Apoelu vzdychat nemusel.  Pro Ivana Jovanoviče byla i třígólová prohra úspěchem. „Real už je v semifinále, o tom není pochyb. Dokonce myslím, že se dostane až do finále a doufám, že Ligu mistrů vyhraje," naznačil, že by přivítal, kdyby jeho tým vyřadil pozdější vítěz Champions League.  Jeho cena na Kypru by tím samozřejmě vzrostla.

A ta je už teď hodně vysoká, neboť postoupit s Apoelem do čtvrtfinále Ligy mistrů a pětasedmdesát minut vzdorovat Realu, to svou váhu má.  „Byl to vrchol fantastické sezóny, kterou prožíváme. Klub, hráči, já také... Vidět na vlastní oči fotbalové kvality, jež Real má," básnil Jovanovič.

„Snažili jsme se mu vzdorovat, ale organizace naší hry fungovala právě jen pětasedmdesát minut. Po prvním inkasovaném gólů se ovšem dostavila frustrace a organizace naší hry se zhroutila," glosoval partii, jež byla pro celý fotbalový Kypr velkým svátkem.

Reklama

Související témata: