Hlavní obsah

Lidé si pamatují jen vítěze, proto si musím nejdřív splnit své sny, odmítl Mourinho spekulace

Madrid

Spekulace o odchodu José Mourinha z Realu Madrid jsou neopodstatněné. Alespoň sám kontroverzní „Mou“ to tvrdí. „Nikdy jsem neřekl, že na San Bernabeu nezůstanu do vypršení smlouvy,“ vyvracel v rozhovoru pro italský list Corriere della Sera dohady, kam asi zamíří, když se mu nepodaří s bílým baletem získat titul a vyhrát Ligu mistrů. Angažmá mu sice vyprší až za dva roky, ale zájemců o služby veleúspěšného trenéra je už teď spousta - milánským Interem počínaje a třeba londýnskou Chelsea konče.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Trenér Realu Madrid José Mourinho během zápasu s Barcelonou.

Článek

Samo sebou, že si chce nejdřív splnit dalších ze svých snů a teprve potom bude Mourinho ochoten uvažovat a jednat o budoucích krocích.

"Mou" má tři velké cíle

„Mám tři velké cíle - stát se prvním trenérem, který vyhraje Ligu mistrů se třemi různými týmy, dále chci získat titul ve třech nejtěžších evropských ligových soutěžích - tedy v Anglii, Itálii a Španělsku a do třetice triumfovat s portugalskou reprezentací a za pár let s ní něco velkého vyhrát," rozpovídal se Mourinho před čtvrtfinálovou odvetou Champions League s kyperským APOEL Nikósie.

Postupem do semifinále se může naplnění jednoho ze svých snů přiblížit. Ligu mistrů už totiž vyhrál s Portem a před dvěma lety s milánským Interem, teď může k triumfu dovést madridský bílý balet.

„Na poražené lidi zapomínají, na to, co se stalo, zrovna tak. Pamatují si jen vítěze. Takže pokud chcete, aby si vás pamatovali, musíte jen a jen vyhrávat. Pořád. V jednom kuse," opakoval svou životní i fotbalovou filosofii a připomněl, že pocit vítěze měl v sobě už od dětství. „Je to něco, s čím se člověk už narodí. A já chtěl být už odmalička nejlepší i v těch nejjednodušších věcech," přiznával.

Barcelona ho neděsí, zajímá ho Bayern

Vidiny, že by se mohl potkat ve finále s Barcelonou, proti níž se jeho Realu vůbec nedaří, se nijak neděsí. „Teď myslím na semifinále s Bayernem. Utkání Barcelony s AC Milán je nesporně nejvýznamnější čtvrtfinálovou partií, ale pro mě neznamená vůbec nic. Zvláště, když o postupujícím není rozhodnuto. Ale i kdybychom se měli s Barcelonou ve finále potkat, nebojíme se jí," tvrdil Mourinho, nesporně nejúspěšnější trenér posledního desetiletí.

Však také posbíral mistrovské tituly doma v Portugalsku, v Anglii, Itálii a teď k němu míří ve Španělsku.

Může si tak splnit druhý ze svých snů. Tři tituly ve třech nejtěžších evropských ligových soutěžích. „Nikdo v posledních deseti letech nezískal tolik titulů, jako já. Samozřejmě, jsou trenéři, kteří je získávají, ale jen pokud je bude někdo vyhrávat pravidelně, zapíše se do historie. Jako já," nezapomněl připomenout.

Přitom nevyloučil, že může přijít čas, kdy se znovu vrátí do milánského Interu, odkud odešel před dvěma lety po triumfu v Lize mistrů.

Čas k návratu do Interu prý přijde

„Jsem největším fanouškem Interu, klub je mým domovem a já se určitě vrátím. Kdy? Teď právě nemohu budoucnost plánovat. Mám v Madridu smlouvu znějící ještě na dva roky a nikdy jsem neřekl, že San Bernabeu opustím, až s Realem vyhraju titul a Champions League," popřel „Mou" spekulace, že by hned po splnění svých snů ze Španělska odešel.

Reklama

Související témata: