Hlavní obsah

Barcelona šlape Realu na paty. Úzkostí netrpíme, přesvědčuje Mourinhův asistent Karanka

Madrid

Bílý balet zůstává v klidu. Tedy, alespoň před večerním duelem 32. kola španělské ligy, v němž se v městském derby představí na stadiónu Atlétika Madrid. Ani vítězné tažení Barcelony, která v úterý vyhrála 4:0 nad Getafe a stáhla ztrátu na Mourinhův Real už jen na jediný bod, údajně ani trenéry, ani hráče z míry nevyvádí. „Úzkost? Nervozita? Nevím co to je,“ prohlásil Mourinhův asistent Aitor Karanka.

Foto: Andrea Comas, Reuters

Truchlící Cristiano Ronaldo. Z náskoku deseti bodů už není téměř nic.

Článek

Desetibodový náskok Realu se smrsknul na minimum. Před dnešním večerním madridským derby na jediný bod. Kouč Barcelony Pep Guardiola sice stále dokola opakuje, že se ještě nikdy nikomu nepodařilo dohnat desetibodové manko, ve skrytu duše ale určitě doufá, že by mohl být prvním, komu se to povede.

„To komentovat vůbec nebudu," odmítl se na téma Barcelona a boj o titul vyjádřit Mourinhův asistent Aitor Karanka před konfrontací s Atlétikem. Rázně však odmítl spekulace, že byl jeho tým byl nervózní z toho, jak se náskok ztenčuje.

„Každý den hráče sleduji, ale žádnou nervozitu nebo nedostatek klidu na nich nevidím. Ani nevím, odkud by se měla nervozita brát. Deset měsíců hráčům opakujeme, co mají dělat a oni to dělají.  Naše výsledky to ostatně dokazují," trval na svém Karanka.

Hráčům věříme, ubezpečuje Karanka

„A my hráčům věříme, což oni splácejí výsledky." Jenže právě poslední výsledky Realu nejsou valné. Vždyť v posledních pěti ligových zápasech třikrát remizoval, takže se nahlas začíná mluvit o poklesu formy, ztracené svěžesti a nedostatečné fyzické připravenosti hráčů, kteří rychlý sled zápasů v domácí soutěži a v Lize mistrů prostě nezvládají.

„Nevím, zda se o vytrácející se svěžesti dá mluvit, když  jsme vyhráli vysoko 5:1 v Pampeloně a dvakrát hladce porazili v Champions League Nikósii. Na hráčích žádnou únavu nevidím, cítí se skvěle a na nic si nestěžují. Ostatně, o mnohém vypovídá i to, že druhé poločasy jsou v našem podání podstatně lepší než první," stojí si na svém Karanka a je přesvědčený, že se v duelu na Atlétiku jeho slova potvrdí. Zvláště, když Atlético od roku 1999 nevyhrálo.

"Čeká nás těžký zápas, protože soupeř potřebuje body, aby se dostal do evropských pohárů. I my ale potřebujeme. Nový trenér vtiskl hráčům charakter, ukázal jim, co by pro ně mělo znamenat nosit dres Atlétika, pozvedl celý tým. Atlético hraje momentálně dobře, což dokázalo postupem do semifinále Evropské ligy. My tam ale jedeme vyhrát," tvrdil Karanka.

Reklama