Hlavní obsah

Mourinho zavelel: Dost bylo radovánek, teď na Bayern

Madrid/Praha

Zatímco fanoušci slavili výhru Realu ještě v neděli, kouč José Mourinho hnal hráče do práce. Místo volna po vítězství 2:1 na Nou Campu hráči trénovali.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Trenér Mourinho gratuluje svým svěřencům Sami Khedirovi (vlevo), Marcelovi a Lassanu Diarovi.

Článek
Fotogalerie

„Konec radovánek, výhra nad Barcelonou je minulostí. Teď nás čeká odveta s Bayernem,“ citují kouče španělská média. Mourinho, ač vyhrál na Nou Campu na desátý pokus a se třetím týmem, svoji radost schoval v šatně a médiím předhodil svého asistenta Aitora Karanku.

Syndrom Barca neexistujeBudu upřímný, nikdo nám moc nevěřil, že na Nou Campu můžeme vyhrát. I naši fanoušci spíš mysleli na bod a udržení čtyřbodového náskoku, ale hráči šli do zápasu s cílem ho vyhrát a ukázat světu, že žádný syndrom Barca neexistuje. Odvedli fantastickou práci. Máme nějaké šrámy, ale po vítězství únavu necítíte a všechno bolí méně,“ konstatoval den po utkání Karanka.

„Jsme navíc v psychické výhodě před středeční odvetou s Bayernem. Zatímco my míříme k titulu, Mnichov už ho získat nemůže. Je to sice nebezpečné, protože už mu zbývá jen Liga mistrů, jejíž finále hraje doma, ale nás určitě požene do útoku vyprodaný stadión San Bernabeu. Hráči už o utkání mluví, určitě nepodlehnou euforii, protože se přesvědčili, že Bayern je hodně tvrdým a urputným soupeřem,“ dodal kouč.

Do Mnichova chtějí i v květnuHvězdný Cristiano Ronaldo pochválil celý tým, jehož výkon na Nou Campu nazval exhibičním. „Můj gól byl důležitým, ale nejpodstatnější jsou tři body a za ty patří dík spoluhráčům. Na výhru nad Barcelonou jsme čekali dlouho. A ještě jsme ji povýšili rekordem v počtu vstřelených ligových branek v jedné sezóně. Dali jsme jich 109 a to máme ještě čtyři další šance. Já jsem dosáhl svojí dvaačtyřicáté ligové trefy v tomto ročníku. Jsme psychicky hodně nahoře, ale ne v bláznivé euforii. Všichni už myslíme na Bayern. Vyhrát La Ligu a Ligu mistrů, to je výzva, která nás láká,“ zdůraznil hvězdný „CR.“

„Zápas na Nou Campu byl hodně emocionální jako vždy, ale tentokrát jsme ho zvládli a nenechali se k ničemu vyprovokovat. Disciplinovaně jsme bránili a skvěle chodili do brejků. Už jsme se naučili, jak lze  Barcelonu porazit. Když jsme porazili jeden z nejlepších týmů světa na jeho trávníku, musíme doma zdolat i Bayern. Je to velmi silný a houževnatý tým, který má ve svém středu hodně hráčů, kteří dokáží rozhodnout zápas. Oni už mají jenom jeden cíl, ale finále Ligy mistrů na jejich stadiónu budeme hrát my,“ přidal se obránce Sergio Ramos.

Sami Khedira vstřelil na Nou Campu první gól. „Byl jeden z nejdůležitějších v mojí kariéře, protože jich moc nedávám. Náskok v lize už nesmíme ztratit. Teď je před námi Bayern a já vím, jak houževnaté to je mužstvo. Německé týmy bojují do posledního okamžiku, neznají bolest a Bayern k té tradiční bojovnosti a nasazení má ještě vynikající technické a gólové hráče. Bude to nesmírně těžké, pro mne a Mesuta Özila i specifické utkání, ale vidina, že se v květnu podíváme znovu do Mnichova jako finalisté Ligy mistrů, je úžasná. Dvě tak skvělé trofeje v jedné sezóně, to by byla fantazie,“ rozplýval se německý záložník.

Reklama