Hlavní obsah

Messi nechtěl před novináře, zpráva o odchodu Guardioly jej příliš zasáhla

Barcelona

Lionel Messi patřil mezi ty, které zpráva o odchodu Pepe Guardioly z fotbalové Barcelony zasáhla nejvíce. Fenomenální hráč dosáhl světového věhlasu právě pod vedením španělského kouče a Guardiola je pro něj velmi blízkým přítelem. I proto se rozhodl nepřijít na tiskovou konferenci, na které kouč Barcy oznamoval svůj odchod.

Foto: Albert Gea, Reuters

Lionel Messi nemohl odchodu Guardioly uvěřit

Článek

Messi nechtěl před novináři dávat najevo své dojetí a proto se k odchodu Guardioly vyjádřil jen prostřednictvím Facebooku. "Z celého srdce chci Pepemu poděkovat za vše, co pro mne osobně i mou kariéru profesionálního fotbalisty udělal," napsal argentinský útočník.

"Z důvodu náhlých emocí, které z jeho odchodu cítím, jsem se raději rozhodl nepřijít na tiskovou konferenci. Bylo mi jasné, že tisk by se speciálně zaměřil na tváře truchlících hráčů a to je něco, co jsem na veřejnosti ukazovat nechtěl," napsal ještě Messi.

Čtyřiadvacetiletý Messi hraje za Barcelonu od roku 2004, ale největší úspěchy zažil právě až po příchodu Guardioly o čtyři roky později. Společně oslavovali dva triumfy v Lize mistrů a tři tituly ve španělské lize, Messi sám pak dvakrát získal Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa.

Reklama