Hlavní obsah

S Realem přišlo oslavit ligový titul 25 tisíc fanoušků

Madrid

Fotbalisté Realu Madrid se necelých 24 hodin po ukončení barcelonského kralování a zisku ligového titulu oddali oslavám na tradičním místě, náměstí Cibeles. Podělit se o radost s nimi přišlo na 25 tisíc fanoušků.

Foto: ČTK/AP

Triumfální jízda fotbalistů Realu ulicemi Madridu po zisku mistrovského titulu.

Článek
Fotogalerie

Hrdinové přijeli na náměstí ze stadionu Bernabeu otevřeným autobusem v tradičních bílých dresech, kulisu dokreslovala rocková hudba a poletující konfety. Kapitán Iker Casillas vylezl po lešení na fontánu věnovanou řecké bohyni Cibeles a uvázal jí vlajku kolem krku, aby symbolizoval konec tříleté vlády Barcelony ve španělské lize.

"Naši fanoušci si to zaslouží, tohle je pro vás," volal do davu Casillas. "To je právě to, proč to děláme - rozdávat radost fanouškům," přidal se trenér José Mourinho, který dokázal získat titul v rodném Portugalsku, Anglii, Itálii a nyní v další věhlasné soutěži.

Real si zajistil první titul od roku 2008 ve středu večer po výhře 3:0 nad Bilbaem a začít slavit mohl už dvě kola před koncem ligy. Podle svědků byly radovánky mnohem klidnější než ty loňské po triumfu ve Španělském poháru, při nichž Sergio Ramos upustil trofej z autobusu a ten ji následně rozdrtil.

Reklama

Související témata: