Hlavní obsah

Bývalý obránce Pellegrino se vrací do Valencie jako trenér

Fotbalisty Valencie povede od příští sezony její bývalý hráč Mauricio Pellegrino. Někdejší obránce argentinské reprezentace nahradí Unaie Emeryho, který navzdory finančním potížím klubu dokázal potřetí za sebou vybojovat s Valencií ve španělské lize třetí místo. Emery má namířeno do Spartaku Moskva.

Článek

Čtyřicetiletý Pellegrino uzavřel s vedením šestinásobného španělského mistra smlouvu na dva roky. Hlavním koučem bude poprvé, dosud byl pouze asistentem Rafaela Beníteze v Liverpoolu a Interu Milán. Jako hráč nastupoval za Valencii v letech 1999 až 2005, vyhrál s ní dva mistrovské tituly, Pohár UEFA a dvakrát jí pomohl do finále Ligy mistrů.

V prestižní soutěži bude hrát Valencii i v příští sezoně poté, co v domácí soutěži nestačila jen na Real Madrid a Barcelonu. Emery přesto nezískal na svou stranu fanoušky, i když dokázal s týmem uspět i po odchodu hvězd Davida Villy, Davida Silvy a Juana Maty, které klub musel prodat, aby snížil své dluhy. Čtyřicetiletý kouč vedl Valencii od roku 2008.

Španělským médiím potvrdil, že jeho dalším působištěm bude Spartak Moskva, kde povede i českého obránce Marka Suchého. "Odcházím do země, kde fotbal za poslední roky udělal velký skok. Zimy se nebojím, zvyknu si," uvedl Emery, jenž má údajně připravenou v Rusku dvouletou smlouvu s ročním platem 2,5 milionu eur. Ve Valencii prý vydělával poloviční částku.

Reklama

Související témata: