Hlavní obsah

Bývalý fotbalista Realu Drenthe obvinil Messiho z rasismu

Bývalý záložník Realu Madrid Royston Drenthe obvinil hvězdu Barcelony Lionela Messiho z rasismu. Nizozemský fotbalista v rozhovoru pro magazín Helden uvedl, že když působil ve Španělsku, argentinský útočník mu při zápasech nadával slovem "negro".

Foto: Albert Gea, Reuters

Lionel Messi je rasista, obviňuje hvězdu Drenthe.

Článek

"Hrál jsem proti Messimu mnohokrát a vždycky jsme spolu měli problémy," řekl Drenthe, který ve Španělsku nastupoval také za Alicante. Nyní z Realu hostuje v anglickém Evertonu. "Když jsem byl v Alicante, tak jsme spolu měli menší strkanici. Během zápasu mi několikrát podal ruku a řekl: 'Hola, negro'," dodal.

"Víte, co mě na tom vždycky nejvíc štvalo? Tón, kterým mi vždycky říkal 'negro, negro'," přidal čtyřiadvacetiletý Drenthe. "Chápu, že to slovo je v Jižní Americe běžné, ale tohle prostě nejde," prohlásil.

Slovo "negro", za které v Anglii dostal útočník Liverpoolu Luis Suárez osmizápasový trest, podle Drentheho při trénincích Realu používali i jeho někdejší argentinští spoluhráči Gabriel Heinze a Gonzalo Higuaín. "Mahamadou Diarra vždycky málem vybouchnul, když mu takhle řekli. Po čase jim to ale vedení zakázalo," uvedl.

Barcelona se za Messiho postavila a Drentheho prohlášení odsoudila. "Messi vždycky soupeřům prokazoval maximální respekt a mnoho hráčů to uznalo. Proto tato obvinění považujeme za velmi přehnaná," citovala agentura AP prohlášení katalánského klubu.

Reklama