Hlavní obsah

Mourinho vrátil českému kouči kritiku: Zeman? Za koho hraje?

Madrid

Trenér fotbalistů Realu Madrid José Mourinho se v rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport posměšně vyjádřil na adresu českého kouče AS Řím Zdeňka Zemana. Devětačtyřicetiletý Portugalec tak reagoval na Zemanovu kritiku, který nedávno prohlásil, že Portugalec je průměrný trenér a jeho týmy se pouze snaží zabránit soupeři hrát fotbal. "Respektuji názory všech lidí včetně Zemana. Ale kdo to je? Za koho hraje?" prohlásil s despektem Mourinho.

Foto: ČTK

Fotbalový kouč Zdeněk Zeman.

Článek

Pětašedesátiletý Zeman se v Itálii proslavil útočným herním stylem, se kterým v minulé sezóně dovedl do první ligy Pescaru. Začátkem měsíce se po třinácti letech vrátil do AS, s nímž podepsal dvouletou smlouvu. "Nevěděl jsem, že trénoval AS Řím a budu se muset podívat, co vyhrál. Jsem na dovolené, takže mám dost času, abych si to zjistil pomocí Google," dodal Mourinho.

Ironicky odpověděl také na otázku o možných posilách pro Real, se kterým v příštím ročníku španělské ligy bude obhajovat titul. "Jediné, co jsem zatím koupil, jsou sluneční brýle. Teď jsem na dovolené, na přestupy bude čas potom," prohlásil.

Reklama