Hlavní obsah

Španělský svaz odpustil Mourinhovi trest pro Superpohár, Barcelona je proti

Madrid

Trenér Realu Madrid José Mourinho si nebude muset odpykat dvouzápasový distanc za to, že při utkání španělského Superpoháru píchl do oka barcelonského asistenta Tita Vilanovu. Národní fotbalová federace (RFEF) totiž v rámci amnestie odpustila klubům i jejich hráčům a koučům menší tresty.

Foto: Sport.cz

José Mourinho, kouč fotbalistů Realu Madrid

Článek

Mourinhův trest platil jen pro Superpohár, kde se v srpnu stejně jako před rokem utkají Real s Barcelonou. Katalánského vítěze domácího poháru letos do dvouzápasu po odchodu Pepa Guardioly už jako hlavní kouč povede právě Vilanova, který měl za incident před amnestií původně jednozápasový stop.

Nesouhlas s možným odpuštěním trestu už v červnu vyjádřil prezident Barcelony Sandro Rosell, jehož klub prý rozhodnutí napadne. "Nemůžeme akceptovat, aby násilné chování proti našemu trenérovi zůstalo bez trestu. Budeme bojovat, aby se tak nestalo," řekl Rosell.

Šéf RFEF Ángel María Villar odpustil hráčům všechny tresty nižší než pět zápasů, týmům pak zákazy do výše dvou utkání. Villar tradičně vyhlašuje amnestii po znovuzvolení do čela svazu, kam byl v únoru vybrán již na sedmé čtyřleté funkční období.

Reklama

Související témata: