Hlavní obsah

Barcelona objevila devítiletého "irského Messiho"

Barcelona

Je mu teprve devět, pochází z Irska a je takovým fotbalovým talentem, že už teď získal přezdívku "irský Messi". Školák Zak Gilsenan uvízl v hledáčku skautů Barcelony, když byl na soustředění Tottenhamu Hotspur v Austrálii. Barca ho pak přetáhla do své slavné akademie.

Foto: Sport.cz

Nová posila Barcelony Zak Gilsenan

Článek

Barcelona se do ní snaží přivést fotbalové talenty už od útlého věku, například argentinskou hvězdu Lionela Messiho či mistra světa i Evropy Španěla Andrése Iniestu získala v jejich 12 letech. Nyní si katalánský velkoklub vyhlédl chlapce z předměstí Dublinu Castleknocku, který je ještě o tři roky mladší.

Rodina není proti a chce se brzy z Irska do Katalánska přestěhovat, aby mohla synovi splnit sen. "Vím, že je na takové věci ještě malý a lidi si myslí, že jsme blázni. Ale bude mít šanci naučit se nejlepší fotbalové techniky," řekl listu Irish Sun otec fotbalového zázraku Stephen Gilsenan.

Snem dres nároďáku

Největším snem jeho syna je prý jednoho dne obléci reprezentační irský dres. "Prostě tam pojedeme a uvidíme, jak se věci budou mít. Nechceme, aby se změnil ve stroj, ale aby si to užil," dodal.

Malý Zak okouzlil skauty i díky tomu, že v jednom přípravném zápase vstřelil sedm gólů.

Reklama

Související témata: