Hlavní obsah

Villa je osm měsíců po zlomenině nohy znovu připravený hrát

Barcelona

Fotbalový útočník David Villa je osm měsíců po zlomenině nohy opět připravený hrát. Nový kouč Barcelony Tito Vilanova dnes třicetiletého kanonýra nominoval na středeční přípravný zápas proti Manchesteru United a páteční duel s Dinamem Bukurešť.

David Villa se po zlomenině vrací do fotbalu.

Článek

"Vypadá to, že se po těžkém zranění a dlouhé léčbě znovu dostává do formy. Jsem rád, že je zpátky v tréninku, protože je pro nás hodně důležitý," řekl na tiskové konferenci Villův spoluhráč z Barcelony i španělské reprezentace Andrés Iniesta. "Věříme, že se rychle vrátí zpátky a bude dělat to, co umí nejlépe - tedy střílet góly," dodal.

Villa, který je s 51 góly nejlepším střelcem historie španělské reprezentace, se do tréninku v Barceloně zapojil už v polovině července. Teď je připravený odehrát i testovací zápasy. Holeň si zlomil v polovině prosince v semifinále mistrovství světa klubů proti katarskému celku Al-Sádd.

Přišel pak přišel o zbytek sezony na klubové scéně a také o mistrovství Evropy, na němž Španělé obhájili titul. Villa na vítězném Euru v roce 2008 nechyběl, stejně jako o dva roky později na MS, kde k triumfu svého týmu pomohl pěti góly.

Reklama