Hlavní obsah

Udělal jsem chybu, uznal zpětně Mourinho po ataku trenéra Barcelony

Madrid

Trenér fotbalistů Realu Madrid José Mourinho uznal svou vinu v loňském incidentu při španělském Superpoháru. Portugalec tehdy dloubl do oka asistenta kouče Barcelony Tita Vilanovu, který se na konci minulého ročníku stal hlavním trenérem Katalánců.

Foto: Sport.cz

José Mourinho, kouč fotbalistů Realu Madrid

Článek

"Neměl jsem tenkrát udělat to, co jsem udělal, očividně ne. Já jsem byl tím, kdo tehdy udělal chybu jako první," řekl Mourinho při zámořském turné americké stanici Fox Sports.

Vilanova se ve vypjaté strkanici hráčů i funkcionářů bránil a kontroverzního Portugalce odstrčil, takže dostal jednozápasový distanc, o jedno utkání nižší než Mourinho. Oběma trenérům ale národní fotbalová federace postih v rámci amnestie odpustila, proti čemuž se Barcelona ostře ohradila.

Mourinha především mrzí, že dal špatný příklad svým hráčům. "Pracuji s fotbalisty přesně na tom, aby kontrolovali své emoce a soustředili se na dobrý výkon. Klíčovou věcí je také negativní publicita. Jak Tito před pár týdny řekl, ty záběry tu budou navždy."

Dvojice se utká v roli hlavních koučů poprvé již za čtrnáct dnů znovu v Superpoháru. "Nemáme spolu žádné problémy. Ten příběh je minulostí a teď je důležité postarat se o to, aby se nic takového neopakovalo," řekl Mourinho.

Reklama

Související témata: