Hlavní obsah

VIDEO: Mourinhův plán: Raději teď s Barcou prohrát, a pak jí to natřít v lize

Madrid

Kouč madridského Realu José Mourinho má před čtvrtečním španělským Superpohárem s Barcelonou jasno. „Jestli prohrajeme, bude to větší motivace vyhrát celou ligu. Je to nejméně důležitá soutěž z těch čtyř, do nichž se letos zapojíme,“ uvedl kontroverzní trenér bílého baletu.

Barcelona - Real Madrid 1:2

 
Článek

S případným neúspěchem na Nou Campu, kde se finále Superpoháru ve čtvrtek večer odehraje, by si prý Mourinho těžkou hlavu nedělal. Na tiskové konferenci vykládal španělským novinářům, že by prohra neměla na tým nějaký zásadní dopad. „Chceme vyhrát, stejně jako Barcelona. Hrajeme proti našim největším rivalům, takže to je samozřejmé. Ale prohra nás nijak nezasáhne. Maximálně zvýší motivaci, stejně jako loni,“ uvedl.

Vrátil se i k dubnové výhře 2:1 na Nou Campu. Tehdy Real zlomil čtyřleté čekání na výhru na hřišti soupeře v základní hrací době. „Byli jsme vítězství blízko i v jiných duelech, odehráli jsme mnoho podobných utkání. Skóre byla často těsná, hráli jsme dobře, ale nevyhráli. V Lize mistrů jsme remizovali 1:1, ve Španělském poháru pak 2:2. Uvidíme, co se stane teď,“ prohlásil.

Doplnil, že i s novým koučem Titem Vilanovou je Barcelona stále stejný tým. „Není žádná Guardiolova Barcelona a Titova Barcelona. Mají stejné hráče jako loni, budou hrát stejný fotbal. Je to kvalitní tým plný skvělých hráčů, takže to bude obvyklá Barcelona.“

Mourinho v posledních dnech také řešil, zda bude moci pro prestižní duel s katalánským soupeřem počítat s Pepem, který se zranil v úvodním utkání španělské ligy proti Valencii (1:1). „Pepe chce hrát, ale doktoři varují, že to může být riziko. Takže nenastoupí,“ podotkl s tím, že řízného beka nahradí Raul Albiol.

Reklama

Související témata: