Hlavní obsah

Bilbau se nelíbí odchod Martíneze, proti Bayernu zvažuje právní kroky

Bilbao

Španělský klub Athletic Bilbao zvažuje právní kroky proti Bayernu Mnichov kvůli přestupu záložníka Javiho Martíneze. Prezident baskického klubu Josu Urrutia si postěžoval, že španělský reprezentant Martínez absolvoval v Mnichově lékařskou prohlídku bez vědomí Bilbaa.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Nová posila Bayernu Mnichov Javi Martínez (vpravo) v utkání proti VfB Stuttgart nastoupil místo Bastiana Schweinsteigera.

Článek

Bayern za třiadvacetiletého defenzivního záložníka zaplatil předem stanovených 40 miliónů eur (991 miliónů korun), což je bundesligový rekord. Athletiku však vadí, že lékařské prohlídce se Martínez podrobil ještě předtím.

"Hráč měl u nás platnou smlouvu a stejně bez vědomí klubu prošel lékařskou prohlídkou v Bayernu. Proto zjišťujeme, zda bychom mohli proti Bayernu Mnichov podniknout nějaké právní kroky," uvedl prezident klubu. Baskové budou soupeřem pražské Sparty v základní skupině Evropské ligy.

Na rozdíl od Martíneze Bilbao neopustil jiný španělský reprezentant Fernando Llorente, jemuž vyprší na konci sezony smlouva. Sedmadvacetiletý útočník uvedl, že ji nehodlá prodloužit, ale Urrutia doufá, že ho k setrvání v Athletiku přesvědčí.

Reklama

Související témata: