Hlavní obsah

Ronaldo chce větší plat, mají jasno ve Španělsku. PSG nemá o hvězdu Realu zájem

Madrid

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo sice zničil v posledním zápase dvěma góly Granadu, avšak svým prohlášením, že není v Madridu spokojený, ihned rozšířil vlnu spekulací. Zatímco podle španělského tisku si chce hvězda Bílého baletu vydupat větší plat, bohatý francouzský tým PSG už dementuje zprávy o tom, že Ronalda Realu vyfoukne.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Cristiano Ronaldo před čtvrtfinálovým zápasem proti České republice v polské Varšavě.

Článek

Portugalský záložník je údajně kvůli problémům s profesionalitou v Realu Madrid smutný, jenže na Pyrenejském poloostrově za jeho prohlášením vidí jediný cíl - získat lepší smlouvu. Deníky Marca a AS tvrdí, že Ronaldův plat dvanáct miliónů eur ročně už Portugalci nestačí. V žebříčku nejlépe placených hráčů ho díky lukrativním smlouvám v posledních měsících přeskočili Samuel Eto'o, Zlatan Ibrahimovič, Didier Drogba nebo Lionel Messi.

Okamžitě se rozvířily také spekulace o Ronaldově brzkém konci v Realu Madrid. Získat portugalskou hvězdu prý chtějí oba kluby z Manchesteru, skloňovalo se také jméno francouzského týmu Paris Saint-Germain. „Jenže v kádru máme nejlepšího útočníka – Zlatana Ibrahimoviče. Tak k čemu Ronalda?" odmítl spekulace sportovní ředitel PSG Leonardo. Celky z britských ostrovů se ke spekulacím nevyjádřily.

Cristiano Ronaldo se před třemi lety stal nejdražším fotbalistou světa, když jej Real Madrid koupil z Manchesteru United za 80 miliónů liber (zhruba 2,5 miliardy korun). V minulém ročníku zaznamenal 59 gólů.

Reklama

Související témata: