Hlavní obsah

Mám rád velké výzvy, odmítá Fábregas spekulace, že by chtěl opustit Barcelonu

Spekulací je fotbalové Španělsko plné, ovšem hvězdný Cesc Fábregas je rezolutně popírá. Ani na chvíli ho prý nenapadlo, že by Barcelonu opustil. Natož že by se vrátil do Arsenalu. A to přesto, že pod novým trenérem katalánského velkoklubu Titem Vilanovou nehraje tolik, jak býval zvyklý. „Samozřejmě že nejsem spokojen s tím, kolik času trávím na hřišti, ale mám rád velké výzvy. A Barcelona pro mě výzvu představuje,“ ohradil se pětadvacetiletý záložník proti úvahám, že chce odejít.

Foto: Albert Gea, Reuters

David Albelda, kapitán fotbalistů Valencie, ve vzdušném souboji s Ceskem Fábregasem z Barcelony

Článek

Až teď v Getafe ve čtvrtém kole španělské ligy zůstal na trávníku celých devadesát minut. V předchozích třech ligových duelech a dvou utkáních Superpoháru s madridským Realem toho ovšem Césc Fábrages neodehrál tolik, kolik býval zvyklý.

V úvodním ligovém střetnutí s Realem Sociedad vydržel na hřišti hodinu, v prvním střetnutí o Superpohár s Realem Madrid si zahrál sedm minut a v odvetě zůstal dokonce jen mezi náhradníky, v zápasech s Osasunou a Valencií šel po hodině rovněž z trávníku.

I proto se začalo ve Španělsku vehementně spekulovat, že se svojí rolí v Barceloně není Fábregas spokojený a přemýšlí o odchodu.  Objevily se dokonce úvahy, že by se mohl vrátit do londýnského Arsenalu, odkud v roce 2011 odešel.

Na návrat do Arsenalu nepomýšlel

„Byli mi ctí prožít osm let v tak skvělém klubu, jakým je Arsenal. Byl jsem tam kapitánem, hrál každý zápas, jednali tam se mnou velice dobře. Trenér Wenger je navíc úžasným koučem se speciálním darem budovat v hráčích sebedůvěru a povzbuzovat je, aby podávali nejlepší výkony. Nic nebránilo tomu, abych v Londýně zůstal, ale já mám rád velké výzvy," vrátil se Fábregas k přestupu do Barcelony.

„Barcelonou pro mě začala nová kapitola. Sám jsem si ji zvolil, i když jsem věděl, že bude těžká a obtížná, ale zároveň i hodně vzrušující. Hlavně proto, že o místo v sestavě musím bojovat s nejlepšími hráči světa," vysvětloval Fábregas své pohnutky.

„Mám ale odvahu, silný charakter a velké srdce, abych v tomto boji pokračoval," rázně odmítl spekulace, že by chtěl z Barcelony odejít.

Reklama

Související témata: