Hlavní obsah

Mourinho znovu ve válce s novináři. Redaktora listu Marca žene před soud

Madrid
Aktualizováno

José Mourinho opět vytáhl do bitvy proti španělským novinářům. Trenér fotbalistů Realu Madrid podal žalobu na redaktora listu Marca za jeho pondělní článek. Roberto Palomar o portugalském kouči napsal, že je "typem člověka, jenž způsobí problémy a pak uteče".

Foto: Paul White, ČTK/AP

Mourinha rozčílil španělský žurnalista.

Článek

Mourinhův právní zástupce uvedl, že jeho klient respektuje svobodu vyjadřování, nicméně touto charakteristikou prý deník překročil hranici. Trenér španělských mistrů žádá odškodné 15.000 eur (zhruba 373 tisíc korun), které hodlá věnovat klubu, za který hraje jeho syn.

Nejde o první Mourinhův konflikt se zástupci španělských médií se soudní dohrou. Před rokem zažaloval filmového kritika Charlese Bouviera, jenž ve svém sloupku v deníku El País označil portugalského trenéra za nacistu.

"Neustále si vymýšlí obscénní výmluvy pro porážky. Tenhle José Mourinho je velmi nebezpečný člověk," napsal tehdy Bouvier. "Fotbal by měli hrát lidé, ne zrůdy. Ale to je přesně to, co tenhle portugalský nacista chce," připomněl vyhrocené zápasy Realu s Barcelonou a Mourinhovy konflikty s rozhodčími i funkcionáři ostatních klubů.

Reklama