Hlavní obsah

Odsunutý Kaká se připomněl Mourinhovi hattrickem

Madrid

Už ho všichni odepisovali, včetně kouče Realu Madrid Jose Mourinha. Teď se mu ale brazilský fotbalista Kaká přopomněl, a to hodně hlasitě. Celou sezónu sedící na lavičce zazářil ve finále turnaje o trofej Santiaga Bernabeua a třemi góly pomohl Bílému baletu ke konečnému vítězství 8:0 nad kolumbijským týmem Millonarios.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Brazilský fotbalista Kaká jde kolem jásajících fanoušků přebrat trfej pro vítěze.

Článek

Třicetiletý Kaká byl v konkurenci Mesuta Özila Luky Modriče odsunut na vedlejší kolej, ovšem odmítá se s tím smířit. Proti Kolumbijcům ukázal, proč za něj Real před třemi roky zaplatil AC Milán 65 miliónů eur. Nejprve otevřel skóre a pak přidal také pátý a šestý gól, který zaznamenal z pokutového kopu. Po dvou gólech přidali Callejón a Morata.

"Kaká zahrál velmi dobře. Stejně jako celý tým," řekl po utkání trenér Mourinho. "On i další hráči udělali hodně pro to, abych si získali mou pozornost," připustil.

V předchozí historii turnaje, který se hraje od roku 1979 na památku legendy klubu Santiaga Bernabeua, po kterém je pojmenován i stadión, ještě nikdo hattrick nevystřelil.

Reklama