Hlavní obsah

Mourinho nečeká na místo v Manchesteru United. Fergusona by rád vyzval jako soupeře

Madrid

José Mourinho sice touží po návratu do Anglie, ale popírá, že by vyčkával na uvolnění trenérského místa v Manchesteru United. Naopak, podle svých slov by se rád znovu poměřil s manažerskou legendou United Alexem Fergusonem jako soupeř. A doufá, že charismatický Skot jen tak do důchodu nepůjde.

Foto: Paul White, ČTK/AP

José Mourinho netouží nahradit Alexe Fergusona.

Článek

Současný kouč Realu Madrid se už delší dobu netají přáním jednou se vrátit do Premier Legue. Nejvíc se spekulovalo právě o jeho příchodu na Old Trafford.

Ferguson by totiž podle anglických médií měl lavičku United opustit nejpozději na konci příští sezóny a klub jistě bude chtít přivést nástupce Mourinhova kalibru.

„Já si ale myslím, že s jeho odchodem by fotbal hodně ztratil. Přál bych si takový scénář, abych se vrátil do Anglie a on ještě trénoval," svěřil se v rozhovoru pro CNN Mourinho.

On je šéf

„On je pro mě prostě šéf. Říkám mu tak, protože on je šéf nade všemi trenéry. A doufám, že až budu v Anglii, on bude stále na lavičce Manchesteru United," pokračoval „The Special One".

Po těchto vyjádřeních se bude nyní zřejmě nejvíce skloňovat jeho případný příchod do Manchesteru City. O tom ale někdejší kouč Chelsea nyní nechce polemizovat.

„Vůbec o tom nepřemýšlím, obzvlášť když mám čtyřletou smlouvu v Realu Madrid. Podepsal jsem ji a udělal jsem to proto, protože jsem chtěl být v Realu Madrid v tomto časovém období mé kariéry. A nepřemýšlím tak o jiném klubu," vysvětlil Mourinho.

„Jenom jsem otevřeně prohlásil, že kvůli mnoha důvodům po dokončení tohoto projektu bude mým dalším krokem návrat do Anglie. Ale kdy? To nevím. Momentálně jsem šťastný, že můžu být manažerem nejlepšího klubu na světě," dodal portugalský kouč.

Reklama

Související témata: