Hlavní obsah

Mourinho sice i s manželkou vychází lépe než s Ramosem, před El Clásicem však zavládl klid

Amsterdam/ Praha

Pro Bílý balet důležitá výhra. A pro fanoušky Realu dobrá zpráva, která přišla z Amsterdamu po druhém zápase Ligy mistrů. Mourinův tým hladkou výhrou 4:1 nad Ajaxem potvrdil, že po nepovedeném úvodu sezóny jeho forma roste a trenérovy zásahy do sestavy jsou mužstvu ku prospěchu. Před nedělním ligovým El Clásicem na půdě Barcelony povzbuzující zjištění. "Šest bodů, které jsme zatím v Champions League získali, je povzbuzujících a uklidňujících také, i když ke klidu v této skupině máme ještě daleko," připomněl kouč Realu José Mourinho, že jeho mužstvo válčí o postup ve skupině označované za skupinu smrti.

Foto: Robin van Lonkhuijsen, Reuters

Cristiano Ronaldo (č. 7) přijímá gratulace k brance, kterou vstřelil Ajaxu Amsterdam.

Článek
Fotogalerie

Před druhým zápasem v Lize mistrů bylo kolem Realu zase dusno. To proto, že spor mezi zástupcem kapitána Sergio Ramosem a trenérem José Mourinhem měl dál eskalovat. V prvním střetnutí nového ročníku Champions League proti Manchesteru City totiž nechal „Mou" Ramose jen mezi náhradníky, což byla první kapka. Druhá dopadla do bublající číše po nedělním ligovém vítězstvím Realu nad La Coruňou.

Bonmoty nelétaly, spor neeskaloval

Mourinho totiž zkritizoval výkon Özila a o půli ho vystřídal, což se Ramosovi nelíbilo a spoluhráče se zastal. Pod dres si dokonce natáhl triko s číslem 10, které nosí Özil. Plánoval, že na oslavu vstřeleného gólu ho ukáže celému stadionu. Příležitost se mu k tomu sice nenaskytla, španělským novinářům ale Ramosův počin neunikl, takže čekali, že se napětí bude stupňovat. Už v Amsterdamu v zápase Ligy mistrů. A nic na tom neměnila Mourinhova slova vyřčená před utkáním.

„Žádný problém s ním nemám," pravil "Mou", hned však přidal jeden ze svých obvyklých bonmotů. „Pravdou ale je, že se svou manželkou vycházím lépe."

Proto takové očekávání, co se bude po zápase Ligy mistrů s Ajaxem mezi Ramosem a Mourinhem dít. Zvláště, když portugalský trenér opět postavil do základní sestavy dlouho opomíjeného Brazilce Kaká, zatímco Özil zůstal jen mezi náhradníky.

Žádné bonmoty však vzduchem nelétaly a ke slovní přestřelce už teprve nedošlo. „Byl perfektní. Poté, co střetnutí proti Citizens proseděl na lavičce, odehrál tři velmi dobré zápasy," chválil Mourinho Ramose, který pro změnu už před konfrontací s Ajaxem prohlásil, že záležitosti s trenérem míní řešit výhradně v šatně.

Ramos: V Barceloně můžeme vyhrát

Po hladkém vítězství nad Ajaxem, o které se postaral hattrickem Cristiano Ronaldo, se nechtěl Ramos k událostem předchozích dnů už vůbec vracet.

„Teď je pro nás důležité El Clásico. Bude to velmi těžký a hlavně úplně jiný zápas než v loňské sezóně, protože i bodový rozdíl mezi námi a Barcelonou je úplně jiný. Pro nás by bylo velice důležité na Nou Campu vyhrát a mám pocit, že toho jsme schopni," netajil Sergio Ramos, že ligový duel s Barcelonou je nyní pro Bílý balet prioritou.

Pro trenéra Mourinha pochopitelně také. V Amsterdamu byl spokojený s hladkým vítězstvím i hrou svého týmu. „Pětasedmdesát minut se mně mé mužstvo líbilo. Až do inkasovaného gólu jsme měli zápas plně pod kontrolou, pak jsme ji na čtvrt hodiny sice ztratili a situace se stávala nebezpečnou. Jakmile jsme ale přidali třetí branku, Ajax pochopil, že utkání skončilo," řekl Mourinho do mikrofonů televize Canal +.

Před nedělní konfrontací s Barcelonou ho musela samozřejmě potěšit střelecká forma Ronalda, který dal v Amsterdamu tři góly (Mourinho: „On prostě ví, jak jsou jeho trefy pro mužstvo důležité!"), stejně jako si libuje nad tahem s návratem Kaká do základní sestavy. Brazilec, který už byl na odpis a o jehož odchodu z Realu se mluvilo docela veřejně, se nově nabídnuté šance chopil a v Amsterdamu patřil k nejlepším. Jeho spolupráce s Ronaldem fungovala perfektně, přihrávka Benzemovi na druhý gól byla přímo vzorová. Prostě, další dobrá zpráva pro Real před nedělním El Clásicem.

Reklama

Související témata: