Hlavní obsah

Dejte 1,5 miliardy a Falcao je váš, vzkázalo Atlético do Anglie

Madrid

Bohaté anglické fotbalové velkokluby Chelsea a Manchester City si už mohou pomalu začít připravovat půdu pro jednání o příchodu kanonýra Radamela Falcaa. Atlético Madrid své kolumbijské hvězdě přestup povolí, ale jen za odpovídající sumu. Tu klub vyčíslil na 60 miliónů eur, tedy v přepočtu zhruba 1,5 miliardy korun.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Kolumbijský kanonýr Radamel Falcao (vlevo) momentálně patří k nejlepším útočníkům na světě.

Článek

Manažer Manchesteru City Roberto Mancini už také o víkendu sledoval možnou posilu naživo v utkání Atlétika s Malagou (2:1), v němž kolumbijský snajpr dal osmý gól v této sezóně La Ligy.

Loni hvězdný forvard nasázel celkem šestatřicet gólů a zájem o jeho služby ze strany evropských velkoklubů rapidně narostl. Jenže cena, kterou za něj poslední vítěz Evropské ligy a Superpoháru požaduje, okruh možných adeptů na jeho služby notně zúžil.

„Šedesát miliónů eur za Falcaa by vyřešilo všechny ekonomické problémy Atlétika," vysvětlil výši požadované sumy generální manažer Atlétika Miguel Angel Gil Marin.

Zároveň ale připustil, že by rád největší hvězdu udržel. „Mohu s jistotou říct, že u nás zůstane do konce sezóny," ujišťoval. „V Evropě je ale padesát klubů, které mají vyšší příjmy. Pokud bychom Falcaa za 60 miliónů opravdu prodali, pokrylo by to veškeré naše dluhy," dodal Gil Marin.

Reklama

Související témata: