Hlavní obsah

Jestli Zlatý míč vyhraje Messi a ne Ronaldo, tak to bude zločin, varuje Mourinho

Praha

Kouč Realu Madrid José Mourinho vůbec nepřipouští pochyby o tom, že tentokrát by měl prestižní Zlatý míč získat jeho svěřenec Crisitano Ronaldo, který je podle trenéra na úplně jiné úrovni než Lionel Messi z konkurenční Barcelony.

Foto: Albert Gea, Reuters

Hvězdy Barcelony a Realu Madrid Lionel Messi a Ronaldo se míjí na trávníku při El Clásicu.

Článek

Bezprostředně po nedělním El Clásicu, které obě hvězdy ozdobily dvěma góly, ještě kontroverzní Mourinho volil na jeho poměry neobvykle diplomatická slova. „Myslím, že bychom měli přestat řešit, kdo je nejlepším hráčem planety, protože oni dva jsou z jiné planety," prohlásil.

O pár dnů později ale v rozhovoru pro portugalský sportovní list A Bola svůj názor trochu pozměnil. „Byl by to zločin, pokud Cristiano nevyhraje Zlatý míč. Jestli má být Messi nejlepší na světě, tak jenom proto, že Cristiano je z jiné planety. Nenarodil se na Madeiře, ale na Marsu, takže není z planety země. Pak je ale tedy nejlepším hráčem vesmíru," myslí si Mourinho.

Ronaldo není vždy hodný hoch

„Jestli to Cristiano teď nevyhraje, pak to má nesjpíš co dočinění s jeho image. Sám se neprodává dobře a ne vždy je to zrovna hodný hoch," pokračoval „The Special One".

Podle něj je pro Ronalda těžší excelovat než pro Messiho, protože portugalský reprezentant má kolem sebe už roky stálé jiné spoluhráče. „Pro Cristiana je to těžší. Messi totiž vyrůstal se současným týmem a se svými spoluhráči. Cristiano naopak přišel z Anglie do rozháraného týmu. Musel se zapracovat do mužstva, které ještě zdaleka nebylo hotové," vysvětlil svůj názor Mourinho.

Proti případnému vítězství Lionela Messiho v anketě se ohradil mimo jiné třeba útočník PSG Zlatan Ibrahimovič. Má za to, že Argentinec si trofej tentokrát nezaslouží, protože nevyhrál žádnou významnou týmovou trofej.

Reklama