Hlavní obsah

Falcao se zájmem Chelsea a City nezabývá. Ví, že může být prodán i proti své vůli

O možném příchodu kolumbijského kanonýra Radamela Falcaa do některého z bohatých klubů anglické Premier League už se mluví dlouho. Naposledy se na ostrovech psalo o vážném zájmu z Manchesteru City. Sám útočník se netají spokojeností s působením v Atlétiku Madrid, ale dobře ví, že může být prodán i proti své vůli.

Foto: Sport.cz

Kolumbijský snajpr Radamel Falcao by nejraději zůstal v Atlétiku.

Článek

Gólový "zabiják" z aktuálně druhého celku španělské La Ligy patří na evropském trhu k nejžhavějšímu zboží. Vedle City se o jednoho z momentálně nejlepších střelců v Evropě zajímá také Chelsea.

„Já jsem ale v klidu. Ani netuším, co budu dělat zítra," mávl rukou nad množícími se spekulacemi šestadvacetiletý Kolumbijec.

„Jsem tady (v Atlétiku) šťastný a užívám si to, co se děje právě teď. Nepřemýšlím o tom, že bych měl odejít. Myslím jen na probíhající sezónu a doufám, že se věci vyvinou dobře," pokračoval.

Zůstane, nebo naplní pokladnu Atlétika

Nedávno se ale nechal slyšet generální manažer Atlétika Miguel Angel Gil Marin, že prodej Falcaa by vyřešil všechny ekonomické problémy klubu. Hodnotu hvězdy týmu vyčíslil na 60 miliónů eur, tedy cca 1,5 miliardy korun.

„Pokud bychom Falcaa za 60 miliónů opravdu prodali, pokrylo by to veškeré naše dluhy," prozradil Gil Marin.

Tuto složitou situaci si pochopitelně uvědomuje i Falcao. „Klub má určité potřeby. A je zde mnoho faktorů jako ekonomika klubu, start v Lize mistrů a podobně. Zodpovědní lidé z Atlétika nakonec rozhodnou o mojí budoucnosti. Sami hráči se o ní dost často dozvědí až jako poslední," dodal smířlivě kanonýr.

Reklama

Související témata: