Hlavní obsah

Özil opět Mourinhovým obětním beránkem. Dostane z Realu padáka?

Madrid

Rýsuje se velký přestup mezi aktuálními soupeři v Lize mistrů - Realem Madrid a Dortmundem? Německý záložník Mesut Özil se při sobotní porážce Realu 0:1 s Betisem stal znovu obětním beránkem kouče Josého Mourinha. Už poněkolikáté se kouč nijak netajil nespokojeností s výkonem německého záložníka a ve Španělsku rázem ožily spekulace o jeho možném odchodu do Dortmundu.

Foto: Susana Vera, Reuters

Fotbalista Realu Madrid Mesut Özil

Článek

Mourinho stáhl Özila ze hry už o poločase. „Nemůžu uvěřit, že mám v týmu hráče, kterým je 23, 24, 25 nebo 26 let a nejsou schopni odehrát dva zápasy ve čtyřech dnech. Jestliže čtyřiatřicetiletý sportovec jako je Štěpánek dokáže hrát tři dny po sobě, když se dře pro vítězství svého týmu, tak mi neříkejte, že hráči ve věku 25 nebo 26 let nemohou nastoupit ve středu a v sobotu," hřímal Mourinho po porážce dávaje své svěřence do kontrastu s výkonem českého tenisty při finále Davis Cupu.

Nebylo těžké uhodnout, že kritika míří především na čtyřiadvacetiletého Özila. Už v úterý čeká Real pohárový zápas proti Alcoyanu a Mourinho před ním reagoval na otázky k výkonům německého reprezentanta značně podrážděně.

„Radši bych se bavil o příštím zápase než o tom sobotním. Ten už jsme snad probrali v Seville, ne? Pořád se mě ptáte na individuální otázky ke hráčům. Chcete snad po mě osobní analýzy?" zlobil se „Mou".

Real ve španělské lize ztrácí na vedoucí Barcelonu už jedenáct bodů a zdá se, že šance na obhajobu titulu jsou minimální. V Lize mistrů královský klub postupuje ze skupiny z druhého místa právě až za Dortmundem, kam by podle španělského deníku AS mohl Özil přestoupit.

Otázkou ale je, zda by si mohl vestfálský klub takhle drahou posilu dovolit. Podel serveru transfermarkt.de se totiž hodnota mladého Němce na fotbalovém trhu pohybuje kolem 40 miliónů eur.

Přestoupí Mesut Özil do Borussie Dortmund?
Ano
20,9 %
Ne
79,1 %
Celkem hlasovalo 8919 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články