Hlavní obsah

VIDEO: Kanonýr Barcelony Villa překonal hranici 300 gólů v kariéře. Nejhezčí dal z poloviny hřiště

Fotbalový útočník David Villa z Barcelony překonal hranici tří set branek v profesionální kariéře. Nejlepší střelec v historii španělské reprezentace přispěl ve středu dvěma góly k pohárové výhře katalánského celku 3:1 nad třetiligovým Alavésem a ve všech soutěžích zaznamenal 301 gólů. Nejkrásnější gól vstřelil Villa podle svých slov ještě v dresu Valencie, duel s Deportivem La Coruňa rozhodl v roce 2006 trefou z pětapadesáti metrů.

Gól Davida Villy z poloviny hřiště.

 
Článek

Villa doposud vstřelil 40 soutěžních branek za Gijón, Zaragozu i Barcelonu a 128 za Valencii. V dresu národního týmu přidal rodák z Langrea dalších 53 zásahů. "Když se dívám na své statistiky, tak si říkám, že jsem odvedl dobrou práci a mohu být pyšný," prohlásil na barcelonském webu Villa, jenž 3. prosince oslaví 31. narozeniny.

"Nejhezčí gól kariéry jsem vstřelil za Valencii proti Deportivu La Coruňa z poloviny hřiště, který navíc znamenal naši výhru 1:0. Nejdůležitější trefa zase byla ta ve finále Ligy mistrů ve Wembley. Nejradši skóruji hlavou, protože v tom jsem silný," uvedl Villa.

Po zápase s Alavésem ocenil i fakt, že mohl po dlouhé době odehrát celých 90 minut. Loni v prosinci si totiž zlomil nohu, osm měsíců se dával do pořádku a přišel i o letní vítězné mistrovství Evropy. Na začátku této sezóny ho zase mírně přibrzdilo zranění kotníku.

"Jsem rád, že jsem vydržel celé utkání, protože jsem to dlouho nezažil. Už jsem se plně zotavil a cítím se skvěle. Od pondělí trénuji bez jakýchkoli problémů s kotníkem," sdělil útočník. Jeho tým porazil Alavés ve dvojzápase 3:0 a 3:1 a postoupil do pátého kola Španělského poháru.

Reklama

Související témata: