Hlavní obsah

VIDEO: Frajer Mou. Napochodoval před fanoušky, aby ho vypískali, pak se vysmál pisálkům

Frajer, tenhle Mourinho. Před ligovým duelem s Atlétikem, před závěrečným zápasem základní skupiny Champions League s Ajaxem Amsterdam zrovna tak. Skutečně "Special One", neboť jen José Mourinho něco podobného dokáže. Napochodovat před madridským derby na plochu San Bernabéu a čekat, zda ho fanoušci skutečně vypískají, jak vyhrožovali, stejně jako čtyřiadvacet hodin před kláním s Ajaxem sarkasticky dementovat zvěsti o konci v Realu a odchodu do Manchesteru United.

José Mourinho poslouchá reakce fanoušků před zápasem s Atlétikem.

 
Článek
Fotogalerie

Měli na něho řvát a pískat. Zahrnovat ho nadávkami a urážkami, protože on podle fanoušků "Bílého baletu" může za podzimní ligovou mizérii Realu. Ve fotbalovém chrámu na San Bernabéu pochopitelně těžko skousávají, že královský soubor figuruje po čtrnácti odehraných kolech v ligové tabulce až na třetím místě a na vedoucí Barcelonu ztrácí jedenáct bodů. Viník byl přitom podle fanoušků jediný - Mourinho.

Proslovy, při nichž podrobil spoustu svých svěřenců nelítostné kritice, čímž je údajně psychicky deptal. Fanouškům vadí i jeho neustálé mlžení kolem délky smlouvy a koketování s odchodem do cizích služeb.

Nepískali, naopak mu aplaudovali

„Pokud máte zlost, vylijte si ji na mně. Klidně si před vás stoupnu a vy ukažte, kolik odvahy máte a jak silní doopravdy jste," vzkázal José Mourinho před městským derby s Atlétikem nespokojeným příznivcům Realu. Ostatně, on se nikdy netajil tím, že nikoli hráči, nýbrž trenér má sloužit jako hromosvod, který schytává zlobu a hněv fanoušků.

„I proto provokuji a vysílám do světa kontroverzní hlášky. Strhnu pozornost na sebe, takže hráči mají klid," objasňoval jako už mnohokrát svou naparovačnost a vystavování vlastního "já".

Co "Mou" slíbil, to opravdu udělal. Čtyřicet minut před zápasem s Atlétikem napochodoval na trávník San Bernabéu. Sám, bez doprovodu, přitom pochopitelně zvědav, co se stane.

Jeho přítomnost ale nevzedmula v ochozech vlnu vášní, jak se čekalo. Jako muleta v býčí aréně už teprve nepůsobil. Ba naopak, diváci mu aplaudovali a na jeho počest pěli oslavné chorály.

Mourinho dokázal, co chtěl. Jeho Real měl v městském derby klid a podporu sedmdesáti tisíc diváků. A "Bílý balet" domácí fanoušky potěšil, vyhrál 2:0.  "I ti, co si nestačili zařvat na mě, povzbuzovali můj tým," pochvaloval si "Mou".

Mourinho: Obraťte se na kolegu

Charismatický a zároveň hodně kontroverzní portugalský kouč si klid sjednal i v pondělí před zápasem Ligy mistrů s Ajaxem. Deník Marca totiž opakovaně přišel s informací, že se Mourinho tajně sešel s prezidentem klubu Florentinem Pérezem, se kterým se dohodl, že po sezóně skončí, ačkoli na jaře prodloužil na San Bernabéu smlouvu až do léta roku 2016. Slova sira Fergusona, že si dovede Mourinha představit jako svého nástupce v Manchesteru United, tyto spekulace jen umocnila.

„Na tomto příběhu není nic pravda, ale dál už neřeknu ani slovo, abych nepřiléval olej do ohně. Jestli chcete slyšet něco víc, zeptejte se prezidenta Realu Florentina Pereze, jak je spokojen s mou prací. Pochybuji ale, že bude sdílnější. Anebo se obraťte na svého kolegu, který tento příběh sepsal," reagoval Mourinho se sarkasmem sobě vlastním na tiskové konferenci před utkáním s Ajaxem na dotazy, jak je to s jeho odchodem do Manchesteru United.

„Navíc hledání Fergusonova nástupce není aktuální. Vždyť on je lepší a lepší, je pořád stále stejně silný, takže proč by měl odcházet? Možná někdy v horizontu příštích deseti let," vysmál se Mourinho spekulacím o tom, že míří na Old Trafford.

Reklama

Související témata: