Hlavní obsah

VIDEO: Messi je k neudržení. Dvakrát se trefil a rekord vylepšil na 88 gólů. Real senzačně prohrál

Córdoba
Aktualizováno

Fenomenální Argentinec Lionel Messi už sice překonal čtyřicet let starý rekord legendárního Gerda Müllera v počtu nastřílených branek za kalendářní rok, ale své konto dál navyšuje. Ve středečním duelu osmifinále Španělského poháru zařídil dvěma góly výhru nad druholigovou Córdobou 2:0.

Messi střílí 87. a 88. gól v roce 2012

 
Článek

Messi tak v sezóně nastřílel už 88 gólů. První středeční trefu si připsal už po jedenácti minutách hry, kdy po parádním pasu od Davida Villy uklidil míč zblízka pod břevno. Druhou trefu přidal čtvrthodiny před koncem po spolupráci s Thiagem Alcantarou.

Zápas však zdaleka neměl jednoznačný průběh. Fotbalisté Córdoby sehráli s velkým favoritem velmi dobrou partii a mohou jen litovat, že nevyužili šance, které si vypracovali. Barcelona přitom nastoupila v Andalusii v silné sestavě. S týmem necestovali pouze Victor Valdes, Cesc Fabregas a Andres Iniesta. Barcelona bude Córdobou hostit v pohárové odvetě 10. ledna.

Real zaskočila Celta Vigo

Nečekanou porážku 1:2 utrpěl v deštivém utkání na hřišti Celty Vigo úřadující ligový šampión Real Madrid. A favorit mohl dopadnout ještě hůř. Domácí totiž zaskočili hosty vedením 2:0, když se ve druhé půli trefili Mario Bermejo a následně v 78. minutě Cristian Bustos.

Pozici týmu trenéra Josého Mourinha do madridské odvety alespoň trochu vylepšil v závěru Cristiano Ronaldo, jenž po rychlé akci hostů snížil na 1:2.

Španělský pohár, první zápasy osmifinále:
Córdroba - Barcelona 0:2 (11. a 74. Messi)
Celta Vigo - Real Madrid 2:1 (56. Bermejo, 78. Bustos - 87. Ronaldo)
Ostatní zápasy:
Bilbao - Eibar 1:1, Mallorca - Sevilla 0:5, Atlético Madrid - Getafe 3:0.

Reklama

Související témata: