Hlavní obsah

Naštvaný Mourinho po porážce Realu obvinil hráče, že zápas vypustili

Zatímco konkurenční Barcelona si v osmifinále poháru poradila s Córdobou díky dalšímu rekordnímu zápisu Lionela Messiho, Real Madrid zaslouženě prohrál s Celtou Vigo a přístup některých hráčů zklamal fanoušky a rozzlobil i trenéra Josého Mourinha.

Foto: Lalo R. Villar, ČTK/AP

Zklamaný kouč Realu José Mourinho po porážce na stadiónu Celty Vigo.

Článek

Neškodný Real prohrával po brankách Maria Bermeja a Cristiana Bustose ještě pár minut před koncem 0:2. Pro odvetu přijatelnou porážku 1:2 nakonec vystřelil Cristiano Ronaldo, ale rozladění charismatického kouče rozhodně nezažehnal.

„Lidé určitě mají nárok na svůj názor a mají právo i na to kritizovat kouče. Možná to ale není vždy trenér, kdo nese úplnou zodpovědnost... Já svoji zodpovědnost beru, to je asi tak vše," schovával „Mou" svůj vztek do nejasných vět.

Varane hrdinou

„Někteří hráči mě prostě zklamali, ale nemůžete ode mě očekávat, že budu komentovat individuální výkony hráčů," pokračoval už o něco konkrétněji „The Special One".

Zklamáním byl pro fanoušky Realu především výkon Arbeoly, jehož hráči soupeře snadno obcházeli a vinu nesl i na úvodním gólu Bermeja. Daleko za svým standardem zaostal také obránce Pepé a tým příliš nepodpořil ani Ángel Di María, jenž na sebe upozornil jedinou střelou v první minutě.

„(Raphael) Varane byl pro mě opravdovým šampiónem. V závěru zápasu se zranil, ale na hřišti udělal víc práce než spoluhráči, kteří byli zcela fit," pochválil Mourinho fotbalistu, jenž nenastoupil na své oblíbené pozici ve středu obrany, ale i na kraji si vedl velmi dobře. Zakládal útoky a dokázal si poradit i s nebezpečným Krohnem-Dehlim.

Real pomalu ztrácí naděje na obhajobu ligového titulu, v Lize mistrů postoupil do další fáze až z druhé pozice ve skupině a nyní je ohroženo i jeho setrvání v domácím poháru. Madridští se budou snažit dostat zpět na vítěznou vlnu v nedělním utkání La Ligy proti Espaňolu. Pohárovou odvetu s Celtou Vigo sehraje 9. ledna.

Reklama