Hlavní obsah

VIDEO: Parádní loby Falcaa s Messim. Jihoameričtí střelci opět oslnili skvostnou formou

Barcelona

V neděli večer se proti sobě postavily ve šlágru španělské fotbalové La Ligy vedoucí dva týmy tabulky. A duel Barcelona - Atlético Madrid rozhodně nenudil. Své si v utkání řekli i dva nejlepší střelci letošní sezóny - Kolumbijec Radamel Falcao i Argentinec Lionel Messi. Tento minisouboj nakonec vyzněl lépe pro štírka Barcelony, který po dvou trefách vylepšil svůj rekord v počtu vstřelených branek za rok na 90 zásahů.

Góly v zápase Barcelona - Atletico Madrid.

 
Článek

Přitom kolumbijský kanonýr Falcao začal na Nou Campu ve velkém stylu. Už po devíti minutách trefil hlavou tyč, po půl hodině hry pak slavil vedoucí gól. „Tygr" zakončil rychlý únik lobem přes barcelonského brankáře Víctora Valdése a připsal si 17. ligovou branku v sezóně.

Jenže hosté nadějný výsledek neudrželi. Hned o pět minut později si potáhl míč na pravé straně brazilský bek Adriano a tvrdou ranou do šibenice vyrovnal. Těsně před poločasem pak strhl vedení na stranu Katalánců Busquets. Atlético Madrid i ve druhém poločase nedokázalo vzdorovat domácímu tlaku, jehož hlavním strůjcem byl argentinský štírek Lionel Messi.

Argentinec se poprvé v zápase trefil v 57. minutě přesnou střelou k tyči a další trefu oslavil dvě minuty před koncem poté, co mu na gól „namazal" jeden ze zadáků madridského týmu. Messi se rychle zmocnil míče a dalším přesvědčivým lobem v utkání uzavřel skóre na 4:1 pro Barcelonu. Svěřenci trenéra Tita Vilanovy zvýšili svůj náskok v lize už na devět bodů právě na Atlético, úhlavní rival Katalánců, Real Madrid, má již třináctibodový odstup.

Reklama