Hlavní obsah

VIDEO: Mourinho už odepsal šance Realu na obhajobu titulu

Madrid

Kouč Jose Mourino to už odpískal. Podle něj už Real nemá šanci dostihnout Barcelonu a titul ve španělské lize obhájit. Po nedělní nečekané plichtě s posledním týmem tabulky Espaňolem 2:2 ztrácí "Bílý balet" ze třetího místa na katalánský velkoklub už propastných třináct bodů. Mourinho nechce dělat z velké ztráty drama a bude se soustředit na Ligu mistrů i Španělský pohár.

Góly v utkání Real Madrid - Espaňol Barcelona.

 
Článek

"Je to prakticky nemožné," řekl Mourinho na tiskové konferenci k obhajobě titulu. "Ztráta je v této fázi příliš velká. Loni jsme měli v únoru nebo březnu desetibodový náskok a dokázali jsme ho udržet. Ale pokud se zlepšíme v lize, mohlo by nám to pomoci v poháru a Lize mistrů," dodal portugalský kouč.

Real už v lize ztratil 15 bodů a má na kontě tři prohry, což je o jednu víc než v celé minulé sezóně. Rivalové z Barcelony oproti tomu vyhráli všechny zápasy kromě říjnové domácí remízy s Realem a svou suverenitu potvrdili v neděli drtivým vítězstvím 4:1 nad druhým Atlétikem Madrid.

Prezident mu vyslovil důvěru

Mourinhovi svěřenci navíc minulý týden překvapivě prohráli v prvním osmifinále Španělského poháru se Celtou Vigo, což vedlo ke spekulacím, že kouč nevydrží na Bernabéu do konce svého kontraktu v roce 2016. Prezident klub Florentino Pérez se však o víkendu za kouče postavil a vyslovil mu důvěru.

"Ještě nikdy jsem takovou situaci nezažil, abych ztratil tolik bodů a byl tak daleko od splnění cílů. Je to pro mě něco nového, ale nechci to vzdát. Nebudu z toho dělat drama, musíme se pokusit sezónu zakončit co nejlépe," uvedl Mourinho, jenž trénuje Real od roku 2010. "Jsou tituly, které jsou v našem dosahu, takže o ně musíme bojovat, ale liga už je téměř vyloučená," dodal.

Reklama

Související témata: