Hlavní obsah

Barca hraje v jiné lize, prohlásil kouč Atlétika Simeone

Barcelona

Podle trenéra Atlétika Diega Simeoneho hrají fotbalisté Barcelony v jiné lize než ostatní španělské týmy. Přestože madridský celek v nedělním šlágru podlehl lídrovi tabulky jasně 1:4, argentinský kouč výkon svých svěřenců ocenil.

Foto: Petr Eret, ČTK

Trenér Atlétika Diego Simeone.

Článek

"Celé mužstvo ze sebe vydalo enormní úsilí a naše hra se mi líbila. Využili jsme všechny své zbraně, ale čelili jsme soupeři, který hraje v jiné lize než ostatní," uvedl po utkání Simeone. "Je takřka nemožné odolat jejich obrovské síle," doplnil kouč Atlétika.

Druhý tým La Ligy se na Nou Campu ujal po půlhodině vedení, ale Barcelona ještě do konce poločasu skóre otočila a po přestávce korunovala výhru dalšími dvěma góly. "První půle byla z naší strany velmi dobrá. Po přestávce si domácí nevypracovali tolik šancí, my jsme jenom nedokázali navázat na výkon z úvodu," uvedl Simeone.

Vyzdvihl Messiho

Vyzdvihl barcelonského útočníka Lionela Messiho, jenž vstřelil v druhém poločase dvě branky a vylepšil svou rekordní bilanci na 90 soutěžních zásahů v letošním kalendářním roce. "Každý z jejich týmu je důležitý, ale on většinou rozhoduje zápasy. Messi je nejlepší na světě a hraje na úplně jiné úrovni. Jsem rád, že je Argentinec," ocenil někdejší defenzivní záložník svého krajana.

Podle trenéra Barcelony Tita Vilanovy ještě o mistrovi zdaleka není rozhodnuto, přestože Katalánci vedou po šestnácti kolech ligy o devět bodů před Atlétikem a o třináct bodů před dalším madridským týmem Realem.

"V sezóně 2008/2009 jsme byli o dvanáct bodů zpět, před sebou měli zápas na Realu a nakonec vyhráli ligu. Teď je za námi tým s pouhou devítibodovou ztrátou," upozornil Vilanova. "Nemyslím si, že by byl titul už jen v našich rukou. Pokud někdo bude mít na to, aby nasbíral tolik bodů a předstihl nás, tak si triumf zaslouží. Stalo se to v roce 2009 a může to přijít znovu," doplnil barcelonský kouč.

Důležitý byl Adrianův gól

K otočení zápasu s vítězem Evropské ligy prý hodně pomohlo rychlé vyrovnání. "Adrianův gól byl velmi důležitý. V úvodu jsme se jen velmi těžko dostávali do jejich obrany, což bylo dané hlavně brilantním výkonem Atlétika. Branka nám zvedla morálku a od toho okamžiku jsme převzali iniciativu," řekl Vilanova. Barcelona vyhrála 15 z úvodních 16 ligových kol a vylepšila vlastní rekord.

Reklama

Související témata: