Hlavní obsah

Arabští šejkové chtějí do PSG nejen Mourinha, ale i hvězdného Ronalda. Peníze roli nehrají

Paříž

Kontroverzní, ale nadmíru úspěšný portugalský kouč José Mourinho sice k mání není a ani v nejbližších letech nebude, což opakovaně potvrdil prezident Realu Madrid Florentino Perez, arabští šejkové vlastnící Paris Saint-Germain jsou však přesvědčeni, že penězi se dá koupit všechno. Z Madridu chtějí přetáhnout do Francie nejen Mourinha, ale i jeho fenomenální krajana Cristiana Ronalda. „Chceme je do Paříže, protože naším cílem je vyhrát Ligu mistrů,“ potvrdil v rozhovoru pro stanici Canal fotbal šejk Bin Abdulrahman Al-Thani.

Foto: Sport.cz

Arabští šejkové veřejně deklarovali zájem nejen o trenéra Mourinha, ale i Ronalda.

Článek

Nejdříve všechny podobné zvěsti rezolutně popírali. Informaci, že by chtěli do svého klubu nalákat Mourinha a Ronalda s ním, pak obzvlášť vehementně.

„Na těchto informacích není ani zrnko pravdy," tvrdil ještě minulý týden prezident PSG Nasser Al-Khelaifi. Jenže když se pravá ruka majitele klubu Bin Abdulrahman Al-Thani uvolil k rozhovoru pro televizní Canal fotbal, ukázalo se, že je všechno jinak.

„Už jsme se stali jedním z nejlepších francouzských týmů, což bylo naším prvním cílem. Ale to nám samozřejmě nestačí, protože od prvního dne, co jsme do Paříže přišli, se chceme stát nejlepším klubem Evropy a světa," rozpovídal se o plánech, které majitel s klubem má. Zatím přivedl do Paříže Zlatana Ibrahimovice, Thiaga Silvu, Ezequiela Lavezziho či Javiera Pastora, nyní jsou na řadě Mourinho a jeho svěřenec Ronaldo.

„Chceme pro klub to nejlepší," deklaroval pobočník a pravá ruka majitele PSG, jímž je šejk Tamim bin Hamad bin Khalifa Al-Thani, zájem o oba Portugalce. Peníze přitom údajně roli nehrají. Navíc chtějí zabrnkat na Mourinhovu ambicióznost, pařížský klub by se pro něho mohl stát novou výzvou. Mistrovské tituly zatím získal doma v Portugalsku, v Anglii, Itálii i Španělsku, teď by mohla být na řadě Francie.

Reklama