Hlavní obsah

S novou smlouvou lepší plat: Barcelona zvedla Messimu gáži o čtyři milióny eur

Lionel Messi si podpisem nové smlouvy, v níž se upsal Barceloně až do roku 2018, polepšil i finančně. Katalánský klub mu zvedl plat o čtyři milióny eur. Ročně si tak pětadvacetiletá fotbalová hvězda vydělá 16 miliónů eur (asi 403 miliónů korun). A to bez bonusů a příjmů z reklamy.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Lionel Messi se raduje z gólu.

Článek

Ve smlouvě má Messi kromě prémií za odehrané zápasy, góly či přihrávky zůstala i výstupní klauzule s částkou 250 miliónů eur (asi 6,3 miliardy korun), za kterou mohou kluby argentinskou hvězdu z Barcelony vykoupit.

S novým kontraktem Messi v pořadí nejlépe placených fotbalistů evropských velkoklubů předstihne dosud vedoucího švédského snajpra Zlatana Ibrahimoviče, jemuž katarští šejkové v Paris St. Germain platí ročně v přepočtu 367,5 miliónu korun. Nejlépe placeným fotbalistou planety zůstává Kamerunec Samuel Eto'o, jenž si v ruském klubu Anži Machačkala přijde na 504 miliónů ročně.

Messi hraje za první tým Barcelony od roku 2004 a s celkem, kde se vypracoval ve světovou hvězdu, prodloužil smlouvu už popáté. V minulé sezóně se stal nejlepším střelcem v klubové historii, letos dal už 90 branek a překonal maximum v počtu gólů v kalendářním roce, a je rovněž na nejlepší cestě získat počtvrté za sebou Zlatý míč pro nejlepšího hráče světa.

Kromě Messiho prodloužila Barcelona v úterý smlouvu také s dalšími oporami, kapitánem Carlesem Puyolem a záložníkem Xavim. Oba se klubu upsali do června 2016.

Nejlépe placený fotbalista světa
Samuel Eto’o (Machačkala)504 miliónů
Nejlépe placení fotbalisté evropských velkoklubů
Lionel Messi (Barcelona)                                     403 miliónů
Zlatan Ibrahimovič (Paris SG)367,5 miliónu
Wayne Rooney (Manchester United)346,5 miliónu
Yaya Touré (Manchester City)325,5 miliónu
Fernando Torres (Chelsea)273 miliónů
Cristiano Ronaldo (Real Madrid)252 miliónů
Wesley Sneijder (Inter Milán)151,2 miliónu
Gianluigi Buffon (Juventus Turín)151,2 miliónu
Daniele DeRossi (AS Řím)151,2 miliónu
Lukas Podolski (Arsenal)147 miliónů
Zdroj: Sport Bild. Roční plat v přepočtu na české koruny

Reklama

Související témata: